Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » DOSAR: Acţionau din spatele gratiilor! Prejudiciul, 80.000 de lei în 20 de zile!

DOSAR: Acţionau din spatele gratiilor! Prejudiciul, 80.000 de lei în 20 de zile! 

telefoane confiscate

Poliţiştii din Călăraşi au destructurat, săptămâna aceasta, o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda accidentul. În cauză au fost efectuate percheziţii la mai multe adrese din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi în Penitenciarele de Maximă Siguranţă Galaţi şi Tulcea.

Din cercetările efectuate de polițiști, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, a reieșit că, în perioada 20 aprilie – 10 mai 2017, membrii grupării ar fi contactat telefonic mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani.

euro

În sarcina celor opt persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 ani, s-a reţinut comiterea a şase infracţiuni de înşelăciune și două infracțiuni de tentativă la înșelăciune, victimele fiind persoane în vârstă, din judeţul Călăraşi. Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de de aproximativ 80.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost identificate mai multe telefoane mobile și cartele SIM deținute ilegal în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați și au fost recuperați 7.000 de lei.

Adaugă un Comentariu

*