Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 18, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » DOSAR: Litigiul care a lăsat Târgoviştea fără echipă de baschet în LNBF ajunge pe masa procurorilor!

DOSAR: Litigiul care a lăsat Târgoviştea fără echipă de baschet în LNBF ajunge pe masa procurorilor! 

Ciprian Prisăcaru - preşedinte CSM Târgovişte

Curtea de Apel ploieşti a respins ca nefondate, în data de 21 decembrie 2017, apelurile formulate în speţa George Dikeoulakos vs. CSM Târgoviște, păstrând decizia Tribunalului Dâmbovița, prin care se recunoaște doar parțial hotărârea arbitrală 0383/13 emisă de BAT – FIBA, în sensul că CSM Târgoviște va fi obligat doar la plata drepturilor bănești către doi dintre semnatarii contractului – Tube Sport & Media Ttd. şi CG Dimitropoulos &Sia EE, impresarul, respectiv avocatul fostului antrenor al echipei de baschet CSM Târgovişte, grecul George Dikeoulakos, nu și la plata către acesta a sumelor stabilite de BAT, documentul fiind considerat a fi un contract de muncă, supus rigorilor judecății pe procedura conflictelor de muncă.

CITEŞTE ŞI: Filmul litigiului care a lăsat Târgoviştea fără echipă de baschet în LNBF

Ciprian Iugulescu, fostul președinte al clubului, prin avocat, a afirmat în instanță că acest contract care a produs efecte juridice importante, este un fals. Prin urmare, din cauza acestui contract semnat de un terț și ale unor erori grave în gestionarea situației la acel moment, clubul va rămâne în continuare cu sancțiunile impuse pe plan sportiv, dar este și bun de plată, parțial, conform unui contract reclamat de insuși fostul președinte al CSM Târgoviște ca fiind un fals – se arată într-un comunicat de presă remis de CSM Târgovişte.

„Din documentele existente se nasc câteva întrebări la care trebuie sa apară și răspunsuri:
– Cine a semnat contractul și de ce pe acesta, invocat ca fiind fals, apare o ștampila a clubului?
de ce clubul a acceptat tacit sancțiunile sportive impuse încă din 2014 fără a reclama încă de atunci un fals?
– În ce calitate un fost primar a semnat împuternicirea avocatului turc pentru a reprezenta clubul în procesul de la BAT?
– De ce după ce a fost informat oficial despre amenda de 10.000 de franci elvețieni de la F.I.B.A., clubul nu a reacționat?
– În ce calitate, un fost angajat al clubului, a semnat și ștampilat adrese oficiale către F.I.B.A. și Federația Română de Baschet, prin care a recunoscut decizia BAT (și implicit contractul)?
– În ce calitate, același fost angajat, a semnat și ștampilat adrese oficiale prin care a informat F.I.B.A. si F.R.B. despre plata parțială facută în contul lui Dikeoulakos?
– Cum a ajuns un om de afaceri, implicat în trecut în baschetul târgoviștean, să plătească 10.000 euro pentru club, menționând că banii sunt în contul sancțiunii impuse prin decizia BAT?

Sunt multe astfel de întrebări al caror răspuns este așteptat de iubitorii sportului din Târgoviște. În concluzie, având în vedere faptul că aceste fapte au blocat obiectul de activitate al clubului, iar prejudiciile pe plan sportiv și financiar afectează grav activitatea acestuia, CSM Târgoviște se va adresa instituțiilor care au capacitatea și rolul de a identifica dacă și cine se face vinovat pentru aceste prejudicii financiare și penalități sportive grave”, spune Ciprian Prisăcaru – președintele CSM Târgoviște.

schema litigiu baschet

Adaugă un Comentariu

*