Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » E vremea spectacolului politic

E vremea spectacolului politic 

ion obagila 1A venit în Târgovişte Elena Udrea, ieri chiar şi Iohannis, urmează vineri PSD. Udrea, candidata PMP, a avut baftă, a făcut o baie de mulţime în toată regula, în toiul „Zilelor Cetăţii”. IohaNnis nu a mai prins băiţa. Chiar dacă era în program, vizitarea târgului meşteşugarilor nu a mai avut loc. Meşterii plecaseră. În Parcul Mitropoliei nu rămăsese decât o bodegă cu mici şi bere. Dar s-a scos şi candidatul ACL! A avut un miting de zile mari, la Sindicate. Două, trei partide au reuşit să umple o sală şi să mai rămână şi pe afară invitaţi.

Discursuri electorale pe bune. Cu replici, citate, tonalitate, vervă. Vladu s-a descurcat bine. A citit după foaie, nu au fost probleme. Un pic de emoţii, dar nu i-au tăiat răsuflarea.

Blaga, mai rigid în cuvinte, nu părea să fie în apele lui. Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, a arătat un optimism temperat, semn că îşi cunoaşte bine duşmanul politic.

Răzvan Ungureanu, cunoscut drept MRU, a fost cuprins de entuziasm poetic, sportiv, incitant. Tinereţe la pătrat!

Ludovic Orban l-a depăşit. A făcut spectacol. Se simţea de parcă, gata, au învins. Asta era şi ideea. Mobilizatoare. A exagerat un pic cu tonul de prezentator de supergale de box. Dar, una peste alta, publicului ACL prezent în sală i-a plăcut recitalul.

Iohannis, care nu este un bun orator politic, şi-a calat discursul invocând tocmai acest neajuns. Şi i-a ieşit. Propoziţii scurte. Mesaj în parabole, bine ticluit. A mers.

Vedem ce va fi la PSD. Oricum, tot spectacol! E vremea lui. De reţinut amănunte importante, sesizate de jurnalişti. Şi Udrea, şi Iohannis şi-au început vizitele de la Palatul Arhipiscopal. Întrebaţi despre ce au discutat CU ÎPS Nifon Mihăiţă au tăcut mâlc. E de bine, candidaţii trec mai întâi să primească sfântă binecuvântare. Noi, aşteptăm restul. Adică, cine şi ce-o ieşi după alegeri.

Adaugă un Comentariu

*