Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » ECO JUNIOR: 45 de şcoli din Dâmboviţa îi învaţă pe elevi să respecte natura!

ECO JUNIOR: 45 de şcoli din Dâmboviţa îi învaţă pe elevi să respecte natura! 

eco junior

591 de unităţi de învăţământ din România vor participa la ediţia de anul acesta a proiectului ECO JUNIOR, care presupune organizarea unor acţiuni de promovare a mediului înconjurător şi a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor. Judeţul Dâmboviţa ocupă locul II, raportat la numărul şcolilor înscrise – 45. A fost întrecut de Buzău – 48 şi este urmat de Prahova – 35. Celelalte judeţe din Regiunea Sud Muntenia se prezintă astfel: Argeş – 19, Ialomiţa – 12, Călăraşi – 9, Teleorman – 8 şi Giurgiu – 1. Puteți vizualiza lista completă a școlilor înscrise accesând www.asociatia.drumetiimontane.ro.

Copiii implicaţi în ECO JUNIOR vor învăţa lucrul în echipă, să se sprijine unul pe altul, să socialieze și să dobândească abilități caracteristice. Părinţii trebuie să înţeleagă că trebuie să-şi încurajeze copilul să se implice în astfel de proiecte. Prin urmare, pot alege Campionatul Naţional de Turism Sportiv „Ştafeta Munţilor”, care presupune şapte evenimente în diverse zone montane din România. Categoria destinată părinţilor şi copiilor este “Family”, în cadrul căreia vor parcurge împreună trasee montane, vor participa la o proba de orientare şi vor afla detalii despre zona montană prin joc. Detalii despre Ștafeta Munților se găsesc pe www.stafetamuntilor.ro. Tot acolo sunt publicate și invitațiile, cu cel mult o lună înainte de eveniment.

Asociația Drumeții Montane este sprijinită în prezent de către Yli Eternit Acces SRL, CH-Center.com, Elmo-Print.ro, O&R Bacau şi UNDA Tech SRL.

Adaugă un Comentariu

*