Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXEMPLU: „Dăruind, primeşti!”, campanie umanitară în comuna Voineşti

EXEMPLU: „Dăruind, primeşti!”, campanie umanitară în comuna Voineşti 

umanitar-voinesti-2

Mobilizare extraordinară a locuitorilor comunei Voineşti, care au donat alimente neperisabile, haine şi fructe pentru Aşezământul Social de la Valea Screzii-Prahova, construit de preotul Nicolae Tănase, un erou al zilelor noastre, un erou care se bate pentru viaţă! La Valea Screzii şi-au găsit adăpost copii, tineri şi adulţi refuzaţi de societate: orfani, tineri alungaţi din orfelitate la împlinirea vârstei de 18 ani, gravide şi mame renegate de familie, bătrâni paralizaţi etc. Asociaţia înfiinţată de părintele Tănase ajută şi familiile din apropierea satului, oameni care întâmpină greutăţi financiare, prin asigurarea unei mese calde în fiecare zi. Toate acestea, numai şi numai cu ajutorul donaţiilor primite de la românii cu suflet mare!

Astăzi, au plecat din Voineşti spre Valea Screzii trei vehicule pline cu alimente, fructe, haine şi o maşină de spălat automată nou-nouţă. Iniţiativa acestei acţiuni umanitare i-a aparţinut bibliotecarei Florina Belbe, care a ajuns la Valea Screzii, la începutul acestei luni, cu o donaţie personală.

umanitar-voinesti-1

„Văzând ce se întâmplă acolo şi câtă nevoie de sprijin au aceşti oameni, pentru că acolo sunt de la nou-născuţi la bătrâni paralizaţi, abandonaţi de familii, am zis să fac mai mult. Am început popularizarea acestei iniţiative în data de 8 noiembrie, la o şedinţă cu părinţii la şcoală, dar produsele au fost strânse efectiv în două zile, pe 28 şi 29 noiembrie. Oamenii s-au mobilizat extraordinar de bine. Domnul primar m-a susţinut şi m-a sprijinit foarte mult, adică mi-a asigurat transportul şi o sală în care să depozitez alimentele, iar oamenii din comună au răspuns extraordinar de bine. Ba chiar am primit donaţii şi din partea unor persoane care nu sunt din localitatea noastră, care mi-au spus că s-ar implica în asemenea campanii numai că nu există un iniţiator”, ne-a declarat Florina Belbe.

Pe 23 decembrie, la Voineşti se va organiza un spectacol caritabil în cadrul căruia să fie răsplătiţi copiii din comună, care s-au implicat extraordinar în campania umanitară „Dăruind, primeşti!”.

umanitar-voinesti-3

Adaugă un Comentariu

*