Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » EXEMPLU: Prefectul de Argeş i-a instruit pe primari, ca să nu-i ia iarna pe nepregătite!

EXEMPLU: Prefectul de Argeş i-a instruit pe primari, ca să nu-i ia iarna pe nepregătite! 

Sursa foto:  Instituţia Prefectului Argeş

Prefectul de Argeş, Emilian Dragnea, i-a invitat pe primarii din judeţ să participe, alături de reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, la şedinţa Colegiului Prefectural organizată astăzi, 26 octombrie 2017, întrucât şi-a dorit să-i consulte cu privire la măsurile ce ar trebui întreprinse pentru gestionarea eficientă a situaţiilor cauzate de fenomenele periculoase specifice sezonului rece.

Reprezentantul Guvernului în Argeş a solicitat ca sistemele de încălzire din şcoli şi cele ale autovehiculelor de transport elevi să fie verificate cu simţ de răspundere, astfel încât să nu apară surprize în momentul în care temperaturile vor scădea mult sub zero grade. De asemenea, li s-a cerut primarilor să inventariere de acum locaţiile persoanelor care necesită dializă şi ale femeilor care urmează să nască în iarna 2017-2018.

colegiul prefectural arges 1

Sursa foto: Instituţia Prefectului Argeş

Totodată, i-a rugat pe primari să se gândească la acţiuni care să stimuleze atragerea de medici în judeţ, pentru a nu se ajunge la situaţia de a nu avea personal calificat care să lucreze pe ambulanţele ce au fost aprobate spre a fi achiziţionate.

La începutul lunii, prefectul Emilian Dragnea a analizat cu responsabilii de la drumuri stadiul achiziţionării contractelor de deszăpezire şi gradul de aprovizionare cu material antiderapant. De altfel, în Argeş, grămezile de nisip au apărut încă din vară la marginea drumurilor.

Şi dacă în Argeş şedinţa Colegiului Prefectural din luna octombrie a fost una lărgită şi axată pe problematica specifică sezonului rece, în Dâmboviţa, se va discuta, mâine – 27 octombrie 2017, despre… campania agricolă de vară! Despre iarnă se va vorbi probabil mai târziu sau într-un cadru departe de ochii presei!

Adaugă un Comentariu

*