Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXPOZITIE: Rolul căilor ferate în dezvoltarea României Moderne și desfășurarea Primului Război Mondial

EXPOZITIE: Rolul căilor ferate în dezvoltarea României Moderne și desfășurarea Primului Război Mondial 

received_1660405507364363

In perioada 1-9 septembrie 2017, poposeste la Targoviste, expozitia fotodocumentara itineranta „Gara pe drumul marii uniri”. Proiectul, cofinantat de Administratia Fondului Cultural National, pune în lumină importantul rol al căilor ferate în dezvoltarea României Moderne și desfășurarea Primului Război Mondial. Vernisajul va fi organizat vineri, 1 septembrie 2017, ora 13:00, la Muzeul de Istorie.

Expoziția de la Târgoviște prezintă, în premieră, imagini care ilustrează tradiția militară a orașului și imagini de o mare însemnătate pentru istoria feroviară legate de construcția căii ferate ce leagă Târgoviște de București. Acest tronson,inaugurat în 1894, realizat de către Regimentul I Geniu al armatei Române, într-o vreme în care dezvoltarea rețelei feroviare era realizată prin concesionari străini. În privința Dâmboviței și a contribuției sale, amintim numai faptul că, în timpul Primului Război Mondial, Regimentul III Dâmbovița nr. 22 a primit Ordinul „Mihai Viteazul” pentru vitejia sa din campania din Transilvania din 1916, dar și pentru bărbăția soldaților săi în timpul marilor bătălii de la Mărăști, Oituz si Mărășești din vara anului 1917.

Adaugă un Comentariu

*