Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » FOTBAL: Dâmboviţenii Tănase și Ivan, selecționați în naționala U21 a României

FOTBAL: Dâmboviţenii Tănase și Ivan, selecționați în naționala U21 a României 

Florin Tănase (stânga) - Andrei Ivan (dreapta)

Dâmbovițenii Florin Tănase (Steaua București) și Andrei Ivan (CS U Craiova) au fost selecționați din nou în echipa naționala U21 a României. Ambii jucători au fost convocați săptămâna trecută de selecționerul Cristian Dulca pentru meciurile cu Luxemburg (2 septembrie) și Danemarca (6 septembrie), din cadrul preliminariilor Campionatului European 2017, ce va fi găzduit de Polonia.

Aflată în grupa 5 a preliminariilor, România se află pe locul 2, la trei puncte în spatele liderului Danemarca, echipă ce a acumulat 16 puncte, la capătul a doar șase jocuri și nu șapte, câte a susținut România. Pe lângă România, Danemarca și Luxemburg, această grupă le mai cuprinde pe Bulgaria, Armenia și Țara Galilor.

Trei dâmbovițence în naționala de senioare a României

Tot săptămâna trecută, convocări la naționala de senioare a României au primit Andreea Părăluță (Atletico Madrid), Roxana Oprea (Olimpia Cluj) și Lavinia Oprea (UD Levante). Cele trei dâmbovițence au fost chemate la lot de selecționerul Mirel Albon pentru jocurile cu Ucraina și Grecia, ultimele două partide din preliminariile Campionatului European de fotbal feminin de anul viitor din Olanda. România va înfrunta cele două echipe pe 15, respectiv 20 septembrie, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, din Cluj. În grupa a 3-a a preliminariile, România ocupă locul 3, după Franța și Ucraina.

Trio de la CSȘ Târgoviște în naționala României U17

Alte dâmbovițene care se află sub “tricolor” în această perioadă sunt Ștefania Burcea, Alexandra Sfiea și Camelia Moraru. Acest trio de la CSȘ Târgoviște a fost selecționat de antrenorul Adrian Ambrozie în lotul naționalei României U17, în vederea participării la turneul “4 Nations Cup”, care are loc în Austria, în perioada 27 august – 1 septembrie. În cadrul acestui turneu, România va înfrunta Germania, Austria și Elveția. Mai mult de atât, pe 6 și 8 septembrie, naționala lui Ambrozie va susține o dublă amicală cu Malta, în deplasare.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*