Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FOTO: Consiliul Judeţean Dâmboviţa pune în valoare Casa Memorială Gabriel Popescu

FOTO: Consiliul Judeţean Dâmboviţa pune în valoare Casa Memorială Gabriel Popescu 

casa gabriel popescu 2

Casa-Atelier Gabriel Popescu din comuna Vulcana Pandele, judeţul Dâmboviţa, a intrat într-un amplu proces de consolidare-reabilitare-restaurare. Finanţarea acestei investiţii s-a putut realiza prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă protejarea, conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural, cât şi facilitarea accesului publicului larg la monumentul istoric reabilitat.

casa gabriel popescu 4

Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.235.222 de lei, din care 2.202.114 fonduri nerambursabile. Autorităţile judeţului doresc să reintroducă Casa-Atelier Gabriel Popescu în circuitul naţional şi internaţional al muzeelor. De asemenea, se intenţionează stabilirea unei rute turistice în care să fie incluse clădirile de patrimoniu din judeţul Dâmboviţa şi Regiunea Sud-Muntenia, între care şi Casa memorială Gabriel Popescu din comuna Vulcana Pandele.

casa gabriel popescu 1Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, însoţit de echipa de implementare a proiectului, a făcut o vizită pe şantierul de la Vulcana Pandele, unde se lucrează intens pentru definitivarea lucrărilor. Termenul de finalizare, conform contractului este 30 aprilie 2016, dar perioada de implementare se va prelungi cu încă 5 luni.

casa gabriel popescu 3

Adaugă un Comentariu

*