Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » FOTO: Elevii din Tabăra Meseriaşilor au căpătat abilităţi extraordinare şi încredere că pot!

FOTO: Elevii din Tabăra Meseriaşilor au căpătat abilităţi extraordinare şi încredere că pot! 

tabara meseriasilor 5

286 de elevi și 49 de profesori de la 23 de școli profesionale și licee tehnologice din județele Argeș, Bacău, Dâmbovița și Buzău au beneficiat de locuri gratuite în „Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei” organizată de OMV Petrom la Bran, în judeţul Braşov, iar cei mai pricepuţi dintre ei, în total 52 de adolescenţi, vor beneficia de burse de câte 500 de lei/lună în acest an şcolar.

De reţinut! Unul din cinci elevi care aplică în proiectul „Tabăra Meseriașilor” provine dintr-o familie cu un venit de sub 400 de lei pe lună pe membru, majoritatea lucrează, iar unii nu au fost niciodată într-o tabără. Nici condiţiile de învăţământ nu sunt cele mai moderne: unii nu dispun de laboratoare de practică în școli, alţii au acces la astfel de laboratoare, dar dotările sunt la nivelul anilor `70-`80.

tabara meseriasilor 4

“Elevii celei de-a treia ediții a Taberei Meseriașilor au reușit să realizeze, alături de mentorii lor, proiecte de absolvire demne de adevărați meseriași. Dincolo de o satisfacție personală, proiectele de absolvire reprezintă o reușită profesională, aducându-le acestor copii un sentiment de utilitate, de ce nu de mândrie și încrederea că se poate. Îmi doresc ca tot mai mulți elevi să treacă prin această experiență a taberei și astfel, să transformăm România într-o țară mai bună în fiecare zi. Mulțumesc City Grill și ENEL pentru că au acceptat invitația noastră de a deveni parteneri în Tabăra Meseriașilor în acest an. Sper să atragem în proiect cât mai mulți angajatori care să participe la dezvoltarea acestor elevi minunați și să le ofere ulterior oportunități de angajare”, a declarat Mona Nicolici – manager sustenabilitate OMV Petrom.

tabara meseriasilor 3Cele cinci serii din „Tabăra Meseriașilor” au avut programe personalizate, care au vizat atât o profilare vocațională, cât și cursuri de dezvoltare personală, ateliere practice și seri tematice. În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, elevii au învățat noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial și eco-civic, dar și cum să se prezinte în fața unui angajator sau cum să redacteze un CV. Prin atelierele practice elevii au simulat un program de muncă real în care au lucrat cot la cot cu profesionişti din domeniu:
• Elevii din domeniul Petrol şi gaze au beneficiat de sprijinul specialiştilor OMV Petrom
• Elevii din domeniul Bucătari și ospătari i-au avut ca mentori pe Chef Cezar Munteanu și reprezentanți ai City Grill – Cristian Cristea și Dan Irimia
• Elevii din domeniul mecanică l-au avut ca mentor pe Gabriel Onofrei – președintele fondator al Federației Române de Drift
• Viitorii croitori au fost ghidați de mentorul lor, designerul vestimentar Ioana Ciolacu
• Elevii care vor sa devină electricieni au lucrat alături de inițiatorii proiectului EFdeN: Claudiu Butacu și Mihai Toader- Pasti

tabara meseriasilor 2În cadrul fiecărei serii a Taberei Meseriașilor, elevii au lucrat la un proiect comun: o cină festivă la Casa de Ceai a Reginei Maria, din incinta Castelului Bran, recondiţionarea a 50 de biciclete care au fost donate copiilor din centre de plasament din județul Braşov, lansarea unei colecţii de modă pornind de la ţinutele donate de 18 vedete, realizarea unui ELECTRIC HUB, care a fost amplasat în Piaţa Sfântul Ioan din Brașov şi care permite încărcarea telefoanelor cu ajutorul energiei solare.

tabara meseriasilor 1

Până acum, în cele trei ediții ale Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei (2015, 2016 și 2017) au fost formați peste 700 de elevi (electricieni, constructori, operatori sondă, mecanici, bucătari-ospătari, croitori și frizeri) și peste 150 de profesori din peste 60 de licee tehnologice și școli profesionale din județele Prahova, Gorj, Dâmbovița, Bacău, Argeș, Buzău. În total, au fost acordate 112 burse de studiu în valoare de peste 140.000 de euro.

Adaugă un Comentariu

*