Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTO-VIDEO: Luna Pădurii. Hai să ne plantăm viitorul şi să-l creştem împreună!

FOTO-VIDEO: Luna Pădurii. Hai să ne plantăm viitorul şi să-l creştem împreună! 

luna padurii 3

Luna Pădurii, manifestare social-educativă iniţiată cu mulţi ani în urmă de Regia Naţională a Pădurilor, a debutat şi anul acesta în Dâmboviţa printr-o multitudine de acţiuni la care au participat, alături de silvicultori, elevi, cadre didactice, jandarmi şi jurnalişti. Dr. ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, a ţinut să deschidă luna dedicată împăduririlor pe teritoriul Ocolului Silvic Bucşani. Aici, elevii Liceului Nicolae Ciorănescu din Târgovişte au plantat, împreună cu silvicultorii de frunte ai Direcţiei, puieţi de stejar şi frasin pe un şantier pregătit special pentru această activitate.

luna padurii 1

„Luna Pădurii, desfăşurată între 15 martie şi 15 aprile, este cea mai importantă perioadă din viaţa silvicultorilor, este intervalul în care reîntinerim pădurea. În această activitate, folosim puieţi obţinuţi în Pepiniera Centrală de la Găeşti sau în pepinierele cantonale. Anul acesta, avem de realizat numai 28 de hectare de regenerări artificiale şi 95 hectare de regenerări naturale. Tot anul acesta, în perioada de repoaos vegetativ, Direcţia Silvică Dâmboviţa este preocupată de pregătirea terenului, aproximativ 10 hectare, pentru împăduririle pe care le vom executa în toamnă, când se obţin cele mai bune rezultate”, a precizat Costel Preda.

VIDEO – Dr. ing. Costel Preda, director Direcţia Silvică Dâmboviţa

Directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa le-a mai vorbit elevilor de la Liceul Tehnologic Nicolae Ciorănescu despre întreaga gamă de lucrări şi activităţi pe care le desfăşoară silvicultorii, una dintre cele mai importante fiind asigurarea integrităţii fondului forestier.

luna padurii 5

Lucian Pleşa, şeful Ocolului Silvic Bucşani, le-a făcut elevilor o scurtă introducere despre teritoriului silvic gestionat de această subunitate, vorbindu-le despre poziţionarea geografică, suprafaţa administrată, caracteristicile solului, tipuri de arbori etc.

Explicaţiile despre speciile plantate pe cele două hectare de amenajament, stejar respectiv frasin, şi despre tehnologia aplicată, le-au fost acordate elevilor de inginera Adina Prodan.

luna padurii 6

Înainte ca liceenii să pună mâna pe casmale, profesoara Silvia Barbu a ţinut să mulţumească Direcţiei Silvice Dâmboviţa pentru colaborarea avută de-a lungul timpului cu Liceul Nicolae Ciorănescu din Târgovişte. Dascălul a spus că practica desfăşurată de elevi este deosebit de utilă, fiind, de fapt, o materializare a cunoştinţelor teoretice acumulate în şcoală.

luna padurii 2

Săptămâna trecută, au plantat arbori alături de silvicultori elevi de la Şcoalile Teleşti-Ludeşti şi Produleşti, iar în zilele care urmează se vor alătura campaniei de împădurire Şcoala Ulieşti, Liceul IL Caragiale Moreni, Liceul Tehnologic Pucioasa, Şcoala Generală Runcu, Liceul Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte, Şcoala Radu cel Mare Găeşti, Liceul Tehnologic Tărtăşeşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

luna padurii 7

 

Adaugă un Comentariu

*