Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » GEST: Jandarmul anului 2016 aleargă 306 km, în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles

GEST: Jandarmul anului 2016 aleargă 306 km, în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles 

Sursa foto: www.nepasadegalati.ro

Jandarmeria Română a ales, anul acesta, să acorde cea mai importantă distincţie plutonierului major Cristian Onofrei, din cadrul IJJ Galaţi, militar care îşi pune timpul, munca şi pasiunea în slujba cauzelor umanitare, dovedind că este un om deosebit, nu doar un bun profesionist şi un sportiv de performanţă.

„Considerând sportul un mod de viaţă care, nu numai că îţi poate oferi satisfacţii, dar ajută la o dezvoltare armonioasă şi sănătoasă a corpului, am considerat că pot face mai mult pentru a-i ajuta pe cei ce au probleme de sănătate. Astfel, începând cu luna mai 2014 am hotărât să organizez o serie de evenimente sportive cu caracter caritabil, menite a strange fonduri pentru susţinerea unor intervenţii chirurgicale sau tratamente costisitoare pentru diferite personae care au avut urgent nevoie de sprijin, în majoritate copii. Prima astfel de acţiune a fost organizată pentru un tânăr de 15 ani, care necesita o operaţie pe creier. Atunci am conştientizat că implicarea mea nu a făcut decât să deschidă o poartă către şansă şi am hotărât să continui. Până în prezent am organizat în Grădina Publică din municipiul Galaţi, cu fonduri proprii, nouă astfel de evenimente caritabile”, mărturiseşte plutonierul major Cristian Onofrei.

Tânărul jandarm îşi doreşte să fie un erou al faptelor bune, al spiritului de umanitate şi sacrificiu pentru oamenii de lângă el. A participat până acum la evenimente caritabile organizate în nouă oraşe din România şi a reuşit de fiecare dată să situeze municipiul Galaţi pe primul loc, urmare contribuţiilor financiare donate. De asemenea, Cristian este şi un sportiv de performanţă, câştigător a multor ediţii de maraton şi semimaraton.

„Mă bucură mult această reuşită şi sunt recunoscător sprijinului pe care l-am primit constant din partea colegilor mei jandarmi şi a conducerii Jandarmeriei, instituţie care m-a format profesional şi m-a determinat să mă aplec şi către nevoile comunităţii, în spiritual solidarităţii umane şi camaradereşti”, a precizat Cristian Onofrei. Pe 10 aprilie, acesta va alerga pentru Adriana, mamă a doi copii minori, care, la numai 37 de ani, suferă de cancer colono-rectal.

Referindu-se la acţiunile umanitare pe care le-a susținut, Cristian a afirmat că toate l-au marcat şi determinat să acţioneze şi să mobilizeze oamenii pentru o cauză, un ideal, acela al vieţii.

plutonier major Cristian Onofrei

Sursa foto: Jandarmeria Română

Cele mai grave cazuri în care s-a implicat Cristian Onofrei

  • Iulie 2014 – „Să alergăm pentru Alin Miron. Alin are dreptul la copilărie”, un copil în vârstă de 3 ani care suferea de boala oaselor de sticlă şi care avea nevoie de o operaţie urgentă ce se putea efectua la Bucureşti. La această acţiune au participat aproximativ 150 de persoane iar suma strânsă s-a ridicat la valoarea de 3.000 lei.
  • Septembrie 2014 – „Să alergăm pentru Mihai Alexandru Nistor”, copilul unui subofiţer din I.J.J. Galaţi care necesita o intervenţie chirurgicală pentru montarea unei membrane auditive, întrucât copilul, în vârstă de 1 an nu auzea deloc. La acţiune au participat aproximativ 100 de persoane şi a reuşit să adune suma de 2.500 lei. În paralel subofiţerul a mobilizat şi cadrele unităţii care au donat suma de 10.000 lei. Tragedia colegului nostru nu s-a oprit aici întrucât fiica acestuia, în vârstă de 3 ani avea deficiențe grave de auz. Prin coordonarea lui Cristian, colegii jandarmi din Galaţi au reuşit să-i achiziţioneze fetiţei o proteză auditivă şi astfel să-i redea surâsul şi sunetul muzicii.
  • August 2015 – „Să alergăm pentru Evelina”, o fetiţă în vârstă de 9 luni care suferea de fibroză chistică şi necesita o intervenție chirurgicală. Boala de care suferă fetiţa produce o creştere a vâscozității lichidelor din organism iar acest lucru poate bloca plămânii sau alte organe vitale. Cei 200 de participanţi au donat la finalul acţiunii suma de 11.400 lei, o reuşită aşa cum spune Cristian.
  • Octombrie 2015 – „Să alergăm pentru Viorel Ganciu”, un băieţel care la numai 5 ani suferă de o boală amiotică, mai bine spus, copilul s-a născut fără degete la mâini şi picioare. Participanţii au reuşit ca la finalul acţiunii să strângă suma de 6.500 lei.
  • Februarie 2016 – „Să alergăm pentru Eduard Paţilea”, un copil în vârstă de 1 an şi 3 luni căruia viaţa nu a făcut decât să-i ofere un „cadou” sumbru la aniversarea de 1 an şi anume cancer pe sistem nervos, diagnosticul corect fiind – meduloplastom convenţional de gradul 4. Cei aproximativ 200 de participanţi au donat suma de 11.500 lei şi astfel Eduard a putut începe tratamentul.

 

Mândru că a fost desemnat „Jandarmul de onoare al anului 2016″, Cristian Onofrei a ales să parcurgă cei 306 km dintre Galaţi şi Bucureşti, alergând în memoria victimelor atentatelor teroriste de la Bruxelles. Îşi va începe cursa sâmbătă – 26 martie, la ora 09:00, de la sediul IJJ Galaţi, urmând să ajungă la Bucureşti pe 3 aprilie, când i se va înmâna distincţia, în cadrul manifestărilor festive ce vor fi organizate în Parcul Herăstrău.

Pe timpul alergării, alături de însemnele naționale, Cristian va purta o banderolă reprezentând steagul Belgiei, în memoria victimelor atentatelor teroriste și pentru a transmite un mesaj de solidaritate umană.

Sursa foto: Adevărul

Sursa foto: Adevărul

Traseul parcurs de Cristian Onofrei este următorul:
26 martie, ora 09:00, plecare de la sediul Jandarmeriei Galaţi spre Jandarmeria Brăila;
27 martie, ora 09:00, plecare de la sediul Jandarmeriei Brăila şi sosire la sediul subunităţii de jandarmi din localitatea Ianca;
28 martie, ora 09:00, plecare de la sediul subunităţii de jandarmi Ianca și sosire la Secţia de Jandarmi Făurei;
29 martie, ora 09:00, plecare de la sediul Secţiei de Jandarmi Făurei şi sosire la sediul Jandarmeriei Buzău;
30 martie, ora 09:00, plecare de la Cazarma Jandarmeriei Buzău şi sosire la subunitatea de jandarmi Mizil;
31 martie, ora 09:00, plecare de la subunitatea de jandarmi Mizil şi sosire la sediul Jandarmeriei Prahova;
1 aprilie, ora 09:00, plecare de la Cazarma Jandarmeriei Prahova şi sosire la Centrul Jandarmeriei din Izvorani;
2 aprilie, ora 09:00, plecare de la Centrul Jandarmeriei din Izvorani şi sosire la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei;
3 aprilie, ora 10:00, plecare de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei şi sosire în Parcul Herăstrău, intrarea din Piața Charles de Gaulle, unde i se va decerna titlul de „Jandarmul anului”.

Adaugă un Comentariu

*