Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » GEST: Primarul din Răcari îi premiază pe salvatorii fetiţei care a căzut într-un puţ

GEST: Primarul din Răcari îi premiază pe salvatorii fetiţei care a căzut într-un puţ 

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

Primul act al dramelor cauzate de căderea unor copii în puţuri s-a consumat în comuna Balta Sărată, din judeţul Teleorman, unde un băieţel a fost scos dintr-o fântână după 11 ore de intervenţii sub presiune. Băiatul de numai 2 ani este acum în afara oricărui pericol. A urmat, la scurtă vreme, necazul din Dâmboviţa, mai precis din oraşul Răcari.

Sâmbătă, 13 iunie, s-a dat alarma! Fetiţa de numai 5 ani a unei profesoare de limba română a căzut într-un puţ de 12 metri construit din tuburi ce nu depăşeau diametrul de 30 centimetri. Din fericire, copila nu s-a prăbuşit în adânc ci a rămas agăţată de găleată la o distanţă de circa 2 metri faţă de gura fântânii.

Fetiţa a fost scoasă din puţ de pompierii de la Răcari. Intervenţia a fost una rapidă, nu a durat mai mult de 25 de minute. Orice întârziere putea să ducă la intrarea micuţei în şoc hipotermic, fiind aproape dezbrăcată în momentul căderii.

„Copilul stătea într-o poziție ghemuită în găleată, iar lanțul era sub găleată și înfășurat după un picior. În momentul în care încercam să tragem de găleată în sus îi blocam piciorul, existând riscul de fractură. Pe de altă parte, fetița nu colabora cu noi, având autism. Am mai fost ajutați și de un vecin care o știa. Când îl vedea pe el se mai liniștea. Fetița era speriată, dar asta ne dădea speranțe că ea e bine”, a precizat plutonierul major Mihai Ion, de la Garda de Intervenția Răcari, pompierul care a scos copilul din puţ. Micuţa a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari, a luat în calcul premierea curajoşilor salvatori în cadrul unui ceremonial organizat cu ocazia „Zilei oraşului Răcari”, pe 15 august.

Adaugă un Comentariu

*