Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Doi irakieni au încercat să intre ilegal în România, sărind din tren!

GIURGIU: Doi irakieni au încercat să intre ilegal în România, sărind din tren! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: dcnews.ro)

Poliţiştii de frontieră care efectuau formalităţile legale în trenul rapid care circulă pe ruta Sofia-Bucureşti au observat că un bărbat şi o femeie au sărit din tren, încercând să evite astfel controlul de frontieră. În timpul cercetărilor, cei doi au declarat că sunt cetăţeni irakieni şi nu au documente de identitate.

În realitate, bărbatul, în vârstă de 27 de ani, avea acte emise de autorităţile bulgare pentru solicitanţii de azil, iar asupra femeii, în vârstă de 22 ani, a fost găsit un document de identitate irakian. În final, au recunoscut că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Tânăra a solicitat asistenta medicală, deoarece a declarat ca a consumat droguri pe teritoriul Bulgariei, fapt pentru care a fost chemată o ambulanţă, prin Serviciul de Urgenta 112, pentru a fi transportată la spital şi a i se acorda îngrijiri de specialitate.

Extinzând verificările, în acelaşi vagon din care au sărit cele două persoane, a fost identificat un cetăţean irakian în vârstă de 35 ani, posesor al unui paşaport irakian şi al unui permis de rezidenţă bulgăresc, care urma să intre legal în România, precum şi bagajele personale ale migranţilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza Protocolului româno-bulgar cei doi bărbaţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră din ţara vecină în vederea continuării cercetărilor.

Adaugă un Comentariu

*