Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » GIURGIU: Facturi la jumătate pentru încălzirea locuinţelor! Municipalitatea a majorat subvenţia la gigacalorie

GIURGIU: Facturi la jumătate pentru încălzirea locuinţelor! Municipalitatea a majorat subvenţia la gigacalorie 

Foto: gandul.info

Veste bună pentru locuitorii din municipiul Giurgiu care au locuinţele racordate la sistemul centralizat de încălzire! Consiliul Local a aprobat creşterea cuantumului subvenţiei la energie termică. Prin urmare, facturile populaţiei vor scădea considerabil, având în vedere că sprijinul financiar din partea administraţiei locale va fi de 240 de lei.

„Anul trecut, municipalitatea din Giurgiu a primit sprijin financiar din partea Guvernului în valoare de 47 de miliarde lei pentru asigurarea combustibilului necesar încălzirii populaţiei pentru iarna 2014-2015. Pentru că în această perioadă s-au făcut economii la consumul de gaze ca urmare a modernizării reţelei de distribuţie, Primăria Municipiului Giurgiu a decis ca populaţia să primească o subvenţie mai mare pentru plata energiei termice şi va acorda în perioada 15 februarie -15 aprilie o subvenţie de 240 de lei la preţul gigacaloriei, ceea ce înseamnă că giurgiuvenii vor plăti 160 de lei pentru o gigacalorie”, a explicat primarul Nicolae Barbu, iniţiatorul proiectului de hotărâre.

Urmare acestei măsuri, costurile cu factura de căldură se vor reduce la jumătate.

Adaugă un Comentariu

*