Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: ISU şi Inspectoratul Şcolar organizează etapa judeţeană a concursurilor tehnico-aplicative cu elevi

GIURGIU: ISU şi Inspectoratul Şcolar organizează etapa judeţeană a concursurilor tehnico-aplicative cu elevi 

prieteni pompieri dambovita

ISU „Vlaşca” al judeţului Giurgiu şi Inspectoratul Şcolar organizează, marţi – 26 mai şi joi – 28 mai, pe stadionul Dunărea, cu începere de la ora 10:00, etapa judeţeană a concursurilor tehnico-aplicative cu elevi „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

1. Concursul „Prietenii pompierilor” – etapa judeţeană în data de 26.05.2015, ora 10:00, pe stadionul Dunărea din municipiul Giurgiu.

Fiecare cerc tehnico – aplicativ de elevi „Prietenii pompierilor” participă la concurs cu un echipaj format din 10 elevi (un comandant şi opt concurenţi + o rezervă). Echipele de concurs pot fi constituite din băieţi (mixte) sau din fete. Vârsta minimă a elevilor este de 10 ani şi maximă de 15 ani, împliniţi până la data desfăşurării concursului, informează ISU Giurgiu.

Concursul are un caracter educativ, tehnico – aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează în scopul:
– dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor;
– formării şi dezvoltării la elevi a unor trăsături moral – volitive, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina;
– atragerii unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico – aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.

Etapa judeţeană se desfăşoară anual şi constă în susţinerea unei probe teoretice şi a două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”.

2. Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” – etapa judeţeană în data de 28.05.2015, ora 10:00, pe stadionul Dunărea din municipiul Giurgiu.

Concursul cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico – aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii, distinct pe următoarele niveluri:
– ciclul gimnazial – clasele V – VIII;
– ciclul liceal – clasele IX – XI.

Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa” participă la concurs cu un echipaj format din 4 elevi (3 concurenţi + o rezervă). Echipele de concurs pot fi constituite din băieţi (mixte) sau din fete, vârsta elevilor fiind cuprinsă între 10 – 15 ani, pentru clasele V – VIII, respectiv 15 – 18 ani pentru clasele IX – XI împliniţi în anul calendaristic desfăşurării concursului.

Potrivit ISU Giurgiu, concursul cu tematică de protecţie civilă se organizează în următoarele scopuri:
– dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;
– cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;
– adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă;
– formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.)

Concursul constă în susţinerea unei probe teoretice şi a două probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

Adaugă un Comentariu

*