Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Mii de produse contrafăcute, confiscate dintr-un autocar ce venea din Turcia

GIURGIU: Mii de produse contrafăcute, confiscate dintr-un autocar ce venea din Turcia 

Sursa foto: www.cugetliber.ro

Poliţiştii giurgiuveni au indisponibilizat mii de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse cosmetice descoperite într-un autocar ce aparţine unei firme care efectuează transport de persoane pe relaţia Turcia-România. Toate prezentau numele unor mărci protejate pe teritoriul ţării noastre şi prezentau indicii că sunt contrafăcute.

Potrivit IPJ Giurgiu, au fost găsite şi multe produse alimentare şi nealimentare pentru care nu existau documente justificative de provenienţă. De asemenea, a fost identificată cantitatea de 10,595 kg. de tutun, deținută și transportată de un cetățean turc în vârstă de 52 de ani, pe numele căruia polițiștii au întocmit un dosar penal. Tutunul a fost confiscat, prejudiciul fiind estimat la suma de 50.000 de lei.

În mijlocul de transport condus de un cetăţean turc în vârstă de 44 de ani, au mai fost depistate 244 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte ce poartă însemnele unor mărci protejate, precum și 47 de parfumuri, bunuri cu privire la care există suspiciunea contrafacerii. Valoarea acestora a fost stabilită la 30.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii au mai identificat 5.600 obiecte de îmbrăcăminte, 270 obiecte de încălțăminte, 425 kg. condimente, 4 colete cu materiale folosite la fabricarea tălpilor la încălțăminte, precum și 9 cutii cu componente pentru produse de iluminat, bunuri pentru care nu existau documente justificative de proveniență. Prin urmare, şi acestea au fost indisponibilizate.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare totală de 20.000 lei și au fost ridicate în vederea confiscării 2.215 baticuri, 148 perechi colanți, 400 bucăți fuste, 360 cămăși noapte, precum și 40 perechi pijamale.

Prejudiciul total a fost stabilit la aproximativ de 150.000 lei.

Adaugă un Comentariu

*