Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Reţinut de poliţişti după ce a încălcat ordinul de protecţie emis de judecători!

GIURGIU: Reţinut de poliţişti după ce a încălcat ordinul de protecţie emis de judecători! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: radioconstanta.ro)

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Săbăreni, judeţul Giurgiu, a fost reţinut de poliţişti, după ce a încălcat, de trei ori, ordinul de protecţie emis de Judecătoria Bolintin Vale, la solicitarea fostei concubine pe care o ameninţa frecvent.

Au fost întocmite trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de “nepăstrarea distanței minime față de victimă” şi a fost înştiinţat porocurorul de caz. Potrivit IPJ Giurgiu, individul a încercat de trei ori să ia legătura cu victima, prin intermediul telefonului şi prin crearea unui cont fals pe un site de socializare.

Reamintim cititorilor că, luna trecută, directoarea unei grădiniţe din Bucureşti a fost omorâtă de fostul soţ, după ce obţinuse un ordin de protecţie. Cu o săptămână înainte, în Dâmboviţa, o tânără de 27 de ani, din Titu, şi-a pierdut viaţa după ce fostul iubit, subofiţer MApN, a înjunghiat-o într-un salon de înfrumuseţare din oraş.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii, obligaţi să intre şi cu forţa în locuinţe ca să oprească violenţa domestică!

Cele două crime au determinat Guvernul să modifice Legea privind combaterea violenţei domestice, în sensul că poliţiştilor li s-a dat puterea de a pătrunde, chiar şi cu forţa, în locuinţele unde se petrec acte de agresivitate. De asemenea, spun autorităţile, se vor asigura fonduri pentru achiziţionarea brăţărilor care îi vor avertiza pe oamenii legii, în timp real, când se încalcă un ordin de restricţie.

Adaugă un Comentariu

*