Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Şcoala din Vânătorii Mici şi mai multe locuinţe, protejate cu saci de nisip!

GIURGIU: Şcoala din Vânătorii Mici şi mai multe locuinţe, protejate cu saci de nisip! 

inundatii-teleorman

În această noapte, echipele de intervenţie au început construirea unui dig din saci de nisip pentru protejarea şcolii din Vânătorii Mici şi a mai multor locuinţe. De asemenea, au fost evacuate preventiv două persoane şi 70 de animale mici dintr-o gospodărie. Participă 28 de militari ISU şi 25 de persoane de la Serviciul de Gospodărire a Apelor şi Comitetul Local pentru Situaţii de urgenţă.

Județul Giurgiu se află sub incidența CODULUI GALBEN pe râul Argeş şi a CODULUI PORTOCALIU pe râurile din bazinele hidrografice ale râurilor Neajlov, Sabar şi alte râuri mici din bazinul inferior al Argeşului. Totodată, pe râurile interioare care străbat judeţul se înregistrează creşteri ale nivelurilor şi debitelor din cauza precipitaţiilor înregistrate în ultimul interval de timp şi propagării viiturilor din amonte.

Râurile Neajlov şi Dâmbovnic au afectat, prin revărsare, nouă localităţi, respectiv: 1072 ha teren agricol; 1010 ha păşune; 620 ha padure; 170 curti si gradini; 3 podete; 3 drumuri comunale. Precipitaţiile abundente au creat probleme şi în Letca Nouă, Hotarele şi Comana, chiar dacă, momentan, în aceste zone nu s-a revărsat niciun râu sau pârâu.

Adaugă un Comentariu

*