Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » IALOMIȚA: Atenție la „tămăduitoarea” care te lasă fără bijuterii! A făcut deja două victime

IALOMIȚA: Atenție la „tămăduitoarea” care te lasă fără bijuterii! A făcut deja două victime 

bijuterii batista 1

O femeie de 35 de ani, din comuna Ion Roată, județul Ialomița, a sesizat poliţia că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Aceasta a relatat anchetatorilor că, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Urziceni, a fost abordată de o persoană de sex feminin, care a intrat în vorbă cu ea şi, sub pretextul că ştie că este bolnavă şi că o poate ajuta să se vindece, i-a sustras bijuteriile din aur.

Persoana bănuită i-a cerut părţii vătămate să scoată bijuteriile pe care le purta pentru a le pune într-un şerveţel, înfăşurându-le ulterior într-o cârpă. Persoana necunoscută a legat apoi cârpa de tricoul reclamantei şi i-a spus acesteia să-l desfacă după 30 de minute, pentru ca rugăciunile să aibă efect. Profitând de neatenţia şi naivitatea victimei, femeia, fără a fi observată, a sustras bijuteriile în valoare de 700 de lei şi le-a înlocuit cu şerveţele şi o piatră.

Potrivit părţii vătămate, persoana necunoscută are următoarele semnalmente: femeie, 45 – 50 de ani, înălţime circa 1,68, solidă, faţă rotundă, ochi bulbucaţi, ten închis, păr negru, drept, prins în coadă, îmbrăcată cu un tricou alb şi fustă de culoare închisă.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „înşelăciune” şi se continuă cercetările în vederea identificării persoanei bănuite şi recuperării prejudiciului cauzat.

O faptă trasă la indigo s-a petrecut și în data de 4 august, în municipiul Slobozia, iar semnalmentele reținute de victimă sunt aceleași ca în cazul de față.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.

Adaugă un Comentariu

*