Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » IMPLICARE Fundaţia Vodafone şi Asociaţia React renovează 10 centre de transfuzie sanguină

IMPLICARE Fundaţia Vodafone şi Asociaţia React renovează 10 centre de transfuzie sanguină 

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, înainte şi după renovare

Până la finalul acestui an, 10 centre județene de transfuzie sanguină vor fi renovate și dotate cu aparatură medicală în cadrul Programului „O șansă pentru viață”, implementat de Asociția React și finanțat de Fundația Vodafone România. Astfel, centrele județene din Arad, Alba Iulia, Brașov, Constanța și Călărași vor beneficia de renovarea circuitului donatorilor și dotare cu echipament de recoltare sanguină iar centrele din Bistrița, Drobeta-Turnu Severin, Sfântu Gheorghe, Slobozia și Târgu-Mureș vor fi dotate cu aparatură și echipamente noi, performante, folosite în recoltarea și prelucrarea sângelui.

„Am ținut cont, pe de o parte, de numărul de donatori deserviți, și pe de altă parte de gradul de deteriorare, în special în ceea ce privește circuitul donatorului, sau de lipsa aparaturii medicale moderne. Prin renovarea noilor centre vrem să ne reîntărim angajamentul de a susține donatorii de sânge și personalul medical în activitatea pe care o desfășoară, salvatoare de vieti omenesti”, a declarat Angela Galeța – directorul Fundației Vodafone România.

Această nouă etapă a programului „O sansă pentru viață” este finanțată de Fundația Vodafone România cu 190.000 de euro. Valoarea totală a sumei investite de fundație în renovarea centrelor de transfuzie sanguină ajunge, astfel, la 538.530 de euro. Cele opt centre renovate în 2015 recoltează sânge de la o treime din donatorii din România și deservesc 291 de spitale.

„Când am demarat proiectul de renovare a centrelor de transfuzie sanguină, am pornit de la o realitate descurajatoare pentru potențialii donatori: spațiile de întâmpinare și de donare propriu-zisă erau slab dotate și neprimitoare, uneori chiar insalubre. Prin proiectul «O șansă pentru viață» am reușit să asigurăm spații de donare la standarde europene pentru români, dar și să mobilizăm și să educăm populația în legătură cu importanța vitală a donării, prin sesiunile mobile de donare de sânge”, a declarat Anca Ștefan – președintele Asociației React.

Adaugă un Comentariu

*