Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INAUGURARE în Campusul Universităţii Valahia. 1.600 de studenţi vor învăţa în spaţii noi

INAUGURARE în Campusul Universităţii Valahia. 1.600 de studenţi vor învăţa în spaţii noi 

campus UVT 3

Luni, 9 mai, de Ziua Europei, vor fi inaugurate noile spaţii ce vor adăposti Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare. Practic, centrul de greutate al activităţii didactice şi de cercetare se va situa în campusul universitar din zona Dedeman, aici funcţionând cinci din cele zece facultăţi ale universităţii şi Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidiscilplinară.

Noile spaţii de învăţământ au fost amenajate şi dotate la cele mai înalte standarde de calitate, cuprinzând, pe o suprafata de peste 8.000 de mp, 2 amfiteatre, 18 săli de curs, seminar şi alte activităţi didactice, 7 laboratoare, un depozit de carte şi o bibliotecă. Aici îşi vor derula activităţile aproximativ 1.600 de studenţi şi 100 de cadre didactice şi personal auxiliar. Lucrările de construcţie au fost demarate în decembrie 1998 şi au fost finanţate din fonduri guvernamentale şi din bugetul propriu.

Pentru exerciţiul financiar european 2016 – 2020, Universitatea Valahia din Târgovişte a pregătit proiecte ce vizează continuarea lucrărilor la imobilele ce vor adăposti şi restul de facultăţi, clădiri aflate acum în stadiu de şantier. De altfel, Universitatea Valahia este singura instituţie de învăţământ universitar din România care a construit de la zero un campus universitar, după revoluţia din decembrie 1989.

campus UVT 5

Adaugă un Comentariu

*