Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » INEDIT: Strada şi sediul Primăriei au devenit spaţii expoziţionale în oraşul Pucioasa!

INEDIT: Strada şi sediul Primăriei au devenit spaţii expoziţionale în oraşul Pucioasa! 

expozitie pucioasa 4

Oraşul Pucioasa a devenit, în aceste zile, epicentrul cultural al judeţului Dâmboviţa. Manifestările desfăşurate aici, conexiunile cu publicul iubitor de artă, de frumos, cu locuitorii urbei de la poalele Patranei, au fost directe. Principalul salon expoziţional l-a reprezentat strada, tumultul şi trepidaţia oraşului. Două expoziţii de fotografie, aparţinând artiştilor Mădălin Anca şi Radu Chiriţă, au fost organizate pe Esplanada Pieţei Centrale şi pe trotuarul de vizavi de piaţă.

expozitie pucioasa 7

Mădălin Anca, fost cameraman tv, prezintă o suită de lucrări cu imagini din oraşul Pucioasa şi împrejurimi, surprinse în anumite anotimpuri, în diferite faze ale zilei. Autorul a insistat pe peisajul general, tip vedere, pe secvenţe care generează efecte emoţionale. Lumina este elementul principal cu care jonglează fotograful.

expozitie pucioasa 5

„Sunt fericit să mă aflu alături de Mădălin Anca în aceste momente. Este unul dintre puţinii artişti locali de valoare. Este omul care dă culoare Pucioasei şi atunci când este trist. Pe lângă faptul că ştie să surprindă oraşul aşa de frumos, este şi un cetăţean activ, care ne semnaleză diverse probleme la care noi nu putem ajunge întotdeauna. Îi mulţumesc pentru că ne-a dat şansa să îi expunem fotografiile. Ne promovăm reciproc. El promovează Pucioasa, iar noi îi promovăm lucrările”, a precizat primarul Constantin Ana.

expozitie pucioasa 1În foaierul Primăriei Pucioasa, a fost deschisă o expoziţie inedită. Artistul Augustin Matei prezintă ceasuri unicat, personalizate cu multă migală şi talent. Ceasurile sale sunt realizate la comandă şi sunt purtătoare de mesaje sublime. Este greu de crezut că, pe cadranul unui ceas de mână, pot fi create, manual, astfel de miniaturi, de imagini care pot fi percepute la adevărata lor valoare doar sub lupă!

expozitie pucioasa 2

 

Maestrul Augustin a prezentat celor de faţă câteva din piesele sale de rezistenţă. Ceasul „Da Vinci”, comandat de un afacerist din Taiwan pentru fiul său de şapte ani pe care îl cheamă Vinci! Pe cadran poartă un cod desprins parcă din mistica lui Leonardo Da Vinci. Un mesaj pe care tatăl îl transmite fiului, spune artistul.

expozitie pucioasa 6Expoziţia este fascinantă. Fiecare ceas are în spate o poveste, un nume, un simbol, o reprezentare, o concepţie… De pildă, mărturiseşte Augustin, ceasul „Arca lui Noe” are în interior o bucăţică de lemn sacru adus din Turcia, de pe Muntele Ararat, posibil o schijă din celebra arcă biblică!

expozitie pucioasa 3

Augustin Matei este singurul din Europa care lucrează astfel de bijuterii! Şi, cum singur a spus, trăieşte la Pucioasa…

Adaugă un Comentariu

*