Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » INFO UTIL: Ai card bancar? Pentru siguranţa tranzacţiilor, ţine cont de sfaturile poliţiştilor!

INFO UTIL: Ai card bancar? Pentru siguranţa tranzacţiilor, ţine cont de sfaturile poliţiştilor! 

Sursa foto: pixabay.com

Din ce în ce mai mulţi români folosesc cardul bancar ca instrument de plată, renunţând să mai poarte asupra lor sume mari de bani. În ciuda reticenţei iniţiale, pusă pe seama vârstei înaintate, chiar şi pensionarii se bucură acum de beneficiile cardului. Din păcate, când vine vorba de luarea unor măsuri de siguranţă, oamenii sunt neglijenţi, astfel că devin foarte uşor victime ale infractorilor.

În încercarea de a limita cât mai mult înşelăciunile, poliţiştii dâmboviţeni vin cu câteva recomandări esenţiale pentru posesorii de carduri bancare:

– Nu scrieți niciodată codul PIN pe spatele cardului.

– Protejați cu mâna introducerea codului PIN în orice situație în care efectuați tranzacţii.

– Nu acceptați ajutorul persoanelor străine care își oferă ,,sprijinul” atunci când ATM-ul prezintă anumite erori.

– Asigurați-vă că, în cursul tranzacţiilor comerciale, cardul rămâne sub atentă supraveghere.

– Anunțați imediat banca despre furtul sau pierderea cardului.

– Puteți solicita activarea serviciului de alertă prin SMS pentru a fi permanent informat despre tranzacțiile care se efectuează cu cardul.

– Dacă ceva vi se pare suspect, anulaţi tranzacţia şi plecaţi imediat, iar dacă vă urmăreşte cineva după efectuarea unei tranzacţii, mergeţi către un loc aglomerat, bine iluminat şi sunați la poliţie!

Adaugă un Comentariu

*