Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » INFO UTIL: Ce beneficii poate avea un sistem ERP pentru o companie?

INFO UTIL: Ce beneficii poate avea un sistem ERP pentru o companie? 

ERP companie

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning, ceea ce înseamnă Planificarea Resurselor Enterprise sau, altfel spus, Planificarea Resurselor Întreprinderii. Astfel, sistemul ERP este un produs software folosit de companii pentru o mai bună gestionare și coordonare a activităților zilnice, activități ce țin de managementul de proiect și de orice departament din organizație, precum contabilitatea, aprovizionarea, producția ș.a.m.d. Așadar, o aplicație ERP este utilă pentru o derulare mai ușoară a procesului de afaceri și pentru asigurarea atingerii tuturor obiectivelor companiei.

Situații în care sistemele ERP pot fi indispensabile

Având în vedere numărul mare de beneficii oferit de implementarea unui astfel de sistem, tot mai multe organizații, și nu neapărat din rândul celor mari, aleg să utilizeze ERP-ul. De exemplu, una dintre cele mai importante funcționalități pe care aplicația o asigură constă în unicitatea sistemului de raportare.

Fiecare user al programului ERP are posibilitatea de a extrage în mod instant rapoartele și analizele de care are nevoie, și, în plus, cu ajutorul acestei platforme puteți primi toate informațiile esențiale pentru business și, de asemenea, puteți identifica anumite sectoare de activitate care nu funcționează corespunzător, astfel încât să puteți acționa din timp, dacă este nevoie.

Mai mult decât atât, platforma are capacitatea de a răspunde la diverse interogări, indiferent de complexitatea lor, are abilitatea de a prevedea și de a identifica anumite probleme și cauzele acestora, iar, din punct de vedere al trasabilității și al back-up-ului, are un mare avantaj, deoarece toate operațiunile efectuate se înregistrează în program. Astfel, datele nu au cum să fie pierdute vreodată, existând inclusiv posibilitatea de a fi recuperate prin intermediului unui back-up, iar acest lucru poate fi deosebit de util în cazul unui audit, spre exemplu.

Pe de altă parte, în situația în care vorbim despre o companie care are deschise mai multe filiale în țară, crearea unei baze de date prin intermediul softurilor de tip ERP devine indispensabilă în primul rând din considerentul nevoii de organizare strictă și avantajoasă.

Soluția ERP in cloud

Ca să fie cât mai ușor de înțeles, ERP in cloud presupune doar folosirea produsului software, fără să fie nevoie să asiguri și resursele hardware necesare implementării platformei. Acest lucru te scapă, de asemenea, și de achiziționarea licenței obligatorii, de upgradarea ei periodică și de nevoia angajării de personal IT.

Există, pe piață, numeroase companii IT care oferă soluții ERP. De exemplu, Soft Pepper oferă o propriul lor sistem de tip ERP in cloud, denumit 365ERP, și bazat pe modelul SaaS (Software-as-a-service). Un astfel de program asigură toate serviciile de hosting, mentenanță, securitate și upgrade, oferind, în plus, și avantajul unor costuri de implementare mici, cu plată care se realizează sub forma unui abonament.

Așadar, sistemul 365ERP dezvoltat de compania Soft Pepper gestionează resursele planificate, punându-vă la dispoziție o interfață ușor de accesat, customizabilă în funcție de nevoile fiecărei companii și a angajaților acesteia.

Durata implementării unei astfel de platforme variază – în funcție de factori precum numărul resurselor care urmează a fi planificate, numărul de angajați etc. – de la 3-4 luni, la 10-12 luni, iar prețul aplicației, de asemenea, este influențat de o întreagă serie de factori, majoritatea acestora ținând, de altfel, de nevoile companiei.

Adaugă un Comentariu

*