Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 18, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » INFO UTIL: Tu ştii unde se colectează lâna? Există 20 de centre în 10 judeţe!

INFO UTIL: Tu ştii unde se colectează lâna? Există 20 de centre în 10 judeţe! 

agricultura oi k

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a desfăşurat o campanie de identificare a centrelor de colectare lână şi piei de animale, pentru a putea să-i informeze pe crescătorii de ovine care vor să beneficieze de ajutorul de minimis de 1 leu/kg de lână comercializată, stabilit prin HG 500/2017.

Şi-au manifestat intenţia de a participa în acest program peste 32.000 de fermieri, cu aproximativ 23.000 de tone de lână. Cererile şi documentele justificative de plată (factura/fila/filele din carnetul de comercializare) trebuie depuse la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene până la data de 1 iulie 2018.

Potrivit responsabililor din Ministerul Agriculturii, în România, există în prezent 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate totală de circa 30.000 tone. Acestea sunt localizate în judeţele Bacău, Bistrița Năsăud, Brăila, Constanța, Galați, Maramureș, Sibiu, Suceava, Tulcea și Vaslui. Direcțiile pentru Agricultură Județene pot pune la dispoziția asociațiilor crescătorilor de ovine datele de contact ale centrelor de colectare lână şi piei de animale.

Adaugă un Comentariu

*