Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INIŢIATIVĂ: Ajută şi tu elevii din şcolile profesionale! Cumpără un „Sandviş Meseriaş”!

INIŢIATIVĂ: Ajută şi tu elevii din şcolile profesionale! Cumpără un „Sandviş Meseriaş”! 

Sandvici petrom A5_land

Pe 30 noiembrie, vor fi puse în vânzare, în benzinăriile Petrom din ţară, 40.000 de „Sandvişuri Meseriaşe”, în cadrul unei campanii sociale care se va derula până la sfârşitul lunii decembrie în vederea strângerii de fonduri pentru dotarea şcolilor profesionale şi a liceelor tehnologice din România. Inițiativa face parte din Programul „România Meseriașă”, prin care OMV Petrom susține educația profesională din România. „Sandvișul Meseriaş” a fost creat după o rețetă a lui Chef Cezar Munteanu, renumit pentru reușitele sale în domeniul culinar.

“De-a lungul timpului, în proiectele noastre am întâlnit sute de elevi dornici să devină meseriași pricepuți, dar sunt demotivați de echiparea slabă din școli sau de lipsa de respect din partea societății. Ne dorim acum ca fiecare român să aibă posibilitatea să-i susțină pe acești copii. Sperăm ca această campanie lansată în stațiile Petrom să fie doar începutul pentru românii care vor să susțină pe termen lung școlile profesionale din România” a declarat Mona Nicolici – Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Campania „Sandvişuri Meseriaşe” se va derula simplu. O parte din banii plătiţi pentru un sandviş (2,5 lei din 9,49 lei) va merge către dotarea școlilor profesionale din România. Suma astfel strânsă va fi dublată de OMV Petrom. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente și dotarea laboratoarelor de practică din școli profesionale și licee tehnologice participante anul acesta în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei.

În cadrul Programului „România Meseriaşă” au fost derulate, începând cu anul 2015, următoarele proiecte:
► Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei – un program intensiv de dezvoltare personală și profesională în care au fost incluși, până în prezent, peste 470 de elevi și peste 120 de profesori din școli profesionale și licee tehnologice din județele Prahova (2015) și Gorj, Argeș, Bacău și Dâmbovița (2016)
► Școala Petroliștilor – susținerea educației în domeniul petrol & gaze prin înființarea a 6 clase profesionale în 3 licee tehnologice din Argeș, Bacău și Dâmbovița
► Primul raport de politică publică pentru dezvoltarea de soluții pe termen lung, în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calității Vieții – Academia Română
► Studii naționale de percepție pentru a identifica principalele probleme cu care se confruntă angajatorii, viitorii meseriași dar și părinții în încercarea de a-și îndruma copiii către o școală de viitor
► Grupuri de lucru la care au participat autorități, angajatori, elevi, ONG-uri și experți în educație.

Adaugă un Comentariu

*