Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INIŢIATIVĂ: Comisia Europeană pregăteşte o strategie pentru contracararea ştirilor false!

INIŢIATIVĂ: Comisia Europeană pregăteşte o strategie pentru contracararea ştirilor false! 

FOTO ARHIVĂ

39 de experţi europeni, între care şi prof. dr. Alina Bârgăoanu – decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA Bucureşti, vor elabora o strategie de gestionare a fenomenului ştirilor false, ce urmează să fie prezentată Comisiei Europene în primăvara acestui an. Prima reuniune de lucru a avut loc în data de 15 ianuarie 2018 – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Grupul la nivel înalt, din care fac parte reprezentanți ai societății civile, rețelelor sociale, organizațiilor media și mediului academic, precum și jurnaliști, este condus de prof. dr. Madeleine de Cock Buning, de la Universitatea din Utrecht (Olanda), specialist în domeniul normelor de proprietate intelectuală, drepturi de autor, mass-media și comunicare.

Aceştia vor ajuta Comisia Europeană să delimiteze fenomenul știrilor false, să definească rolurile și responsabilitățile părților implicate, să înțeleagă dimensiunea sa internațională, să ia act de pozițiile actorilor relevanți și să formuleze recomandări.

Iniţiativa a fost lansată în luna noiembrie 2017 de către Mariya Gabriel – comisarul european pentru economie şi societate digitală, în paralel cu o consultare publică care are ca termen final data de 23 februarie 2018. Persoanele interesate pot prezenta puncte de vedere prin completarea unui formular online disponibil în două variante: pentru publicul larg, pentru entități legale/jurnaliști.

Adaugă un Comentariu

*