Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 10, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INIŢIATIVĂ: Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îi ajută pe basarabeni să cunoască România

INIŢIATIVĂ: Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îi ajută pe basarabeni să cunoască România 

FOTO ARHIVĂ

În aceste zile, se derulează o nouă etapă a proiectului „Cunoaşte-ţi Ţara”, iniţiat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 în cadrul programului naţional de înfrăţire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. În acest sens, în perioada 1-3 august, 100 de vizitatori din Republica Moldova se vor putea bucura de un tur complex al Bucureştiului, cu acces în cele mai atractive obiective ale „Micului Paris”, între care numim Palatul Parlamentului. Cazarea este asigurată de căminele Universităţii din Bucureşti.

”Nu există bucurie mai mare pentru frații de peste Prut decât să ajungă în București. Cei mai mulți dintre ei conștientizează faptul că aceasta este capitala de drept a celor două state românești despărțite contrar voinței populare. Sperăm ca până în 2018 această nedreptate istorică să fie reparată și să se constituie o majoritate unionistă în Republica Moldova. Până acum au sosit în țară, începând cu luna iulie, câteva zeci de mii de români din stânga Prutului și vor continua să vină până la final de septembrie. Cu fiecare vizită în România, Unirea se apropie cu pași tot mai repezi”, spune George Simion – președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Obiectivul programului este aducerea în România a 100.000 de basarabeni, pentru că „Fraţii în veci vor fi fraţi”.

Adaugă un Comentariu

*