Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ÎNŞELĂCIUNE: Doi brokeri reţinuţi la Piteşti pentru un prejudiciu de 4,3 milioane de lei

ÎNŞELĂCIUNE: Doi brokeri reţinuţi la Piteşti pentru un prejudiciu de 4,3 milioane de lei 

FOTO ARHIVĂ (radioiasi.ro)

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii DIICOT au reţinut doi bărbaţi din Bucureşti, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani, care sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, manipulare a pieţei de capital, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Potrivit IPJ Argeş, în perioada 2010 – 2012, în calitate de brokeri, bărbaţii ar fi efectuat tranzacţii pe bursă prin procedee fictive şi ar fi indus în eroare mai multe persoane cărora le-au tranzacţionat acţiunile fără ştirea lor, folosind ordine de tranzacţionare contrafăcute. Ulterior, aceştia ar fi folosit sumele obţinute din tranzacţionarea ilicită a acţiunilor pentru a cumpăra acţiuni la un preţ supraevaluat din portofoliul propriu, obţinând un folos material injust şi aducând prejudicii persoanelor reprezentate. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 4.364.451 de lei.

Bărbaţii urmează a fi prezentaţi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă.

Adaugă un Comentariu

*