Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Intrăm în normalitate sau nu?

Intrăm în normalitate sau nu? 

ion obagilaCe vremuri trăim! Normalitatea a început să deranjeze. Sunt oameni bine înfipţi în scaune înalte, susţinuţi de aţe nevăzute şi mânuiţi după cum bate vântul de peste ocean, care nu sunt de acord cu funcţionarea în parametri corecţi a statului de drept. Vor ei musai să fie în jilţ păpuşa lor! Aşa se întâmplă acum. După ce ministrul Justiţiei, un om foarte bine pregătit profesional, deosebit de riguros în calcul şi afirmaţie, a decis să propună revocarea Codruţei Kovesi din fruntea DNA, au ieşit la bătaie solii neştiutelor cercuri de putere, nedemocratice, perfide şi abrupte.

Cer demisia lui Tudorel Toader! Îndeamnă la mitinguri, la proteste, la dezordine socială! De ce? Fiindcă un ministru şi-a făcut datoria, fiindcă specialiştii în drept au realizat un raport devastator, un document de unde reiese că, în România, stalinismul este altoit pe o creangă ocultă, crescută bine şi scăpată de sub control.

Raportul prezentat aseară de Tudorel Toader ar trebui să ne facă pe fiecare dintre noi, trăitorii din această ţară, să strângem din pumni a mânie, să ne închinăm pe străzi, să privim mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Să fim mai atenţi la ceea ce pun la cale reprezentanţii statului în spatele uşilor capitonate. Să luăm poziţie fermă când organele de forţă sar calul şi se cred dumnezei.

Când colo, ce să vezi! Chiar preşedintele României, măritul şi imaculatul Iohannis, a ieşit iute cu un comunicat din care reiese clar că nu prea pune preţ pe raportul lui Tudorel. Să sperăm că este vorba de o reacţie necontrolată, o greşeală, un gest reflex anti PSD şi că, până la urmă, va fi de acord cu demiterea Codruţei Kovesi. Dacă nu procedează corect, nu este exclus să vedem că se porneşte o acţiune de demitere a şefului statului pentru singura vină că batjocoreşte democraţia şi libertatea!

După Iohannis, a mai sărit ca ars mai marele procurorilor din România. Ce nu îi convine domnului Augustin Lazăr? Faptul că statul român începe să funcţioneze normal, că intrăm în parametrii democraţiei? Că au fost demascate abuzurile unora din subordinea sa?

Am văzut că, imediat ce corabia a luat un pic de apă, şobolanii care stăteau ascunşi şi care huzureau prin unghere, au ieşit la suprafaţă şi au început să muşte furios. Unii chiar când ministrul Justiţiei prezenta raportul.

Sunt de acord să funcţioneze DNA şi toate Parchetele câte or fi, Poliţia şi Serviciile! Sunt bune, au rolul şi rostul lor în societate. Acolo lucrează oameni pregătiţi, dedicaţi, buni români, dar, atenţie, fără făcături, fără să fim consideraţi cetăţeni de mână a treia pe care ei, slujbaşii de lux sau mânuitori de pulan, îi pot pune la zid după cum le este voia!

Ion Obăgilă

Răspuns la Intrăm în normalitate sau nu?

 1. moshu49

  ca pensionar de drept comun și bine înfipt în fotoliul din dotare luat în rate de pe vremea cînd construiam socialismul multilateral dezvoltat, declar că nu poate fi normalitate sub P.S.Dragnea.
  și e bine că nu e normalitate, pentru că ar dăuna grav generațiilor viitoare.
  un ministru care minte în CV (absolvent de liceu auto declară că a terminat mate-fizică!) pentru mine nu mai prezintă credibilitate.
  închei în total dezacord cu autorul articolului și cum am învățat în vremuri apuse: aceasta îmi este declarația pe care o dau, o susțin și o semnez!

   

Adaugă un Comentariu

*