Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 18, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Întrebări anormale!

Întrebări anormale! 

ion obagilaÎn ţara asta, a noastră, dacă mai e a noastră, chiar nu se mai poate discuta decât despre procurori care te fac din trei mesaje telefonice, despre puşcării, sisteme paralele, judecători nedrepţi şi politicieni parşivi, jalnici, mârşavi? Nu mai putem trăi fără să observăm nepăsarea preşedintelui Iohannis, care îşi face vacanţa în Tenerife, iar, când revine în ţară, merge la ski?

Nu mai putem savura covrigul uscat şi mai scump decât ieri, luat de la chioşcul din colţ, fără să comentăm salariile de nababi ale şefilor de companii naţionale? Nu mai putem să băgăm mâna în buzunar pentru a scoate ultimul bănuţ destinat legăturii de ceapă, fără să ne uităm atent pe ce poartă intră Dragnea în vila sa din centrul Alexandriei? Nu mai avem curajul să privim nedreptatea, să înjurăm în mintea noastră şi să nu facem nimic?

Ţara nu te vrea prost, cum umblă prin lume metafora, te vrea un nimic! Un umil, o fiinţă care funcţionează pe bază de cheiţă, care se mulţumeşte cu ceea ce i se oferă şi care trebuie să aplaude nemernicia celor ce ne conduc. Să credem când ni se spune că nu pierdem nimic la salariu dacă se mută contribuţiile de la angajator la angajat. Să ne cadă emoţia în turul pantalonilor când politicienii spun la televizor că nu li se pare că viaţa este grea în România, că vom circula pe autostrăzi când sunt gata şi când procurorii gen Portocală, care măsluiesc dosarele, sunt ţinuţi în braţe şi sulemeniţi de sistem.

Să radiem de fericire când vedem că prin instituţiile statului sunt instalaţi în jilţuri tot soiul de moftangii. Să aprobăm fără cârtire decizia celor de la putere, care pensionează colonelul de la servicii la 40 de ani, cu zeci de mii de lei lunar şi apoi îl plantează, pe bani grei, prin prefecturi, consilii judeţene sau alte tipuri de companii.

Să râdem când ciudatul ministru de la Agricultură şi-a făcut din oaie zeu şi mulge nesătul din răbdarea noastră? Să ne bucure faptul că atunci când vrei să ţii departe adevărul, mai înfiinţezi o comisie.

Să urăm de bine celor care şi-au făcut o credinţă, un sistem de valori din demagogie şi minciună. Să plângem când vedem că tinerii pleacă din ţară după o viaţă mai bună, după promovare şi recunoaştere a meritelor lor intelectuale şi că avem bătrâni care mai primesc pensii de câteva sute de lei, că ne mor copiii prin spitale, chiar dacă salarile mediciilor sunt ca în Germania.

Să oftăm greu când vedem bătaia pe locurile din Poliţie, mai abitir ca la medicină, fiindcă devii rapid bugetar şi trăieşti mişto la umbra statului, în timp ce mediul privat sucombează. Ei, şi voi! Fiţi normali. Nu vă mai lăsaţi consumaţi de astfel de nimicuri. Mâine, s-ar putea să fie mai rău!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*