Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » ÎNTREBĂRI CHINUITOARE

ÎNTREBĂRI CHINUITOARE 

nelu 3

Ne mirăm de ce nu ne vor nemţii în spaţiul Schengen? Păi, uităm repede de ce. E corupţia în floare. Musteşte. Neputinţa omului simplu în faţa celui cu bani, pile şi relaţii sus puse.  Cum este posibil ca, de doi ani de zile, un dosar să zacă prin cine ştie ce sertare ale aşa ziselor instituţii de expertizare, iar trei oameni, tată, mamă şi fiică putrezesc în pământ.

Ce face procurorul de caz? Închide ochii, lasă timpul să treacă, spre disperarea rudelor care, în afară de cei dragi, au pierdut şi încrederea în statul de drept. Poliţia s-a spălat pe mâini. O familie a dispărut, iar vinovatul este liber, îşi duce viaţa liniştit. De ce? Poate, simplă coincidenţă. Mămica este mare judecătoare, cunoaşte lume multă. Trage sfori. Ne supărăm că le este silă occidentalilor de noi, ne mâniem că ne fac corupţi.

Păi, suntem altfel? Nu cred. Avem exemple berechet. Cazul familiei preotului Nicolae omorâte acum doi ani este strigător la cer. Chiar nu se sesizează nimeni? Unde trăim, oameni buni? Instituţiile statului acoperă infractorii, îi cocolesc,  le găsesc soluţii de a scăpa de braţul legii care se dovedeşte a fi bolnav. Dacă mama celui care a comis cumplitul accident era o ţărancă simplă credeţi că mai era liber acum? Mi-e greaţă de ce se întâmplă în România! Încotro să o apucăm?

Adaugă un Comentariu

*