Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FINANŢARE: Bani europeni pentru căile ferate din România!

FINANŢARE: Bani europeni pentru căile ferate din România! 

Corina Creţu - comisarul european pentru politica regională (Sursa foto: gandul.info)

198,2 milioane de euro din Fondul de European Coeziune vor fi investite în renovarea liniei de cale ferată dintre localitățile Coșlariu și Simeria, în zona centrală a României. Lucrările vor permite garniturilor de tren să circule cu viteze între 120 și 160 km/h, acest lucru reducând durata deplasării între cele două localități cu aproximativ 45 de minute.

868.000 de persoane vor beneficia de conexiuni mai rapide între regiunile menționate, în special locuitorii din județele Alba și Hunedoara. Proiectul va permite, de asemenea, creșterea capacității liniei în termeni de trafic pentru transportul de mărfuri, acest lucru contribuind la creșterea economică pe plan local. Lucrările urmează să fie finalizate în anul 2020.

„Modernizarea acestei linii de cale ferată va stimula competitivitatea economică a regiunilor Centru și Vest din România și va contribui la protejarea mediului înconjurător, îmbunătățind astfel, în mod concret, calitatea vieții cetățenilor români”, a declarat Corina Creţu – comisarul european pentru Politică Regională.

Adaugă un Comentariu

*