Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INVESTIŢIE: Podul peste râul Dâmboviţa de la Măneşti a fost pus în siguranţă

INVESTIŢIE: Podul peste râul Dâmboviţa de la Măneşti a fost pus în siguranţă 

manesti 3

În comuna Măneşti, din judeţul Dâmboviţa, s-au finalizat lucrările de punere în siguranţă a podului peste râul Dâmboviţa, pe DC 117, grav afectat după inundaţiile de anul trecut. Dacă nu s-ar fi intervenit, în cazul în care natura s-ar fi dezlănţuit din nou, riscul de prăbuşire a podului era iminent, iar autorităţile ar fi trebuit să întrerupă circulaţia, măsură care i-ar fi pus pe oameni pe drumuri. S-au executat apărări de mal şi a fost calibrată albia râului, în amonte de pod, lucrări care au costat 500.000 de lei.

Potrivit primarului Alexandru Constantin, investiţia a fost posibilă ca urmare a demersurilor întreprinse de preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, împreună cu care caută acum soluţii de finanţare pentru etapa a doua a proiectului: diguri de dirijare a apei, praguri de fund, extinderea apărărilor de mal şi continuarea calibrării albiei.

Şeful judeţului şi-a arătat mulţumirea pentru faptul că lucrările executate până acum au pus în siguranţă integritatea podului. A mai spus preşedintele CJD că, în maximum două luni, se va finaliza şi podul peste râul Dâmboviţa, din satul Ungureni, pod care face legătura cu Drăgăeşti. Fondurile necesare, respectiv 750.000 de lei, vor fi alocate de Guvern. De asemenea, Primăria Măneşti va primi finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural.

manesti 1 manesti 2 manesti 4

Adaugă un Comentariu

*