Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 18, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Iz amar de opoziţie!

Iz amar de opoziţie! 

ion obagilaSă vorbim de unire, de centenar! Aş! Acum, parcă e mai rău ca niciodată. Dezbinare cât cuprinde! Intrigi, scenarii, jocuri de culise, zvonuri, manevre obscure,linguşeli. Fenomenul „Iago” a invadat viaţa politică românească şi caută să pătrundă şi mai adânc în structura naţiei. Din om corect, onest, echilibrat, din două vorbe şi trei limbi date unde trebuie de cineva pe care, de obicei, îl cunoşti foarte bine, eşti făcut. Pus la zid. Executat sub motivaţia „nu contează, e mai bine aşa”.

Decepţia e mare. Nu se întrevăd la orizont şanse de revenire. Parcă suntem sortiţi să rămânem înţepeniţi în neputinţa noastră. Nici măcar nu încercăm să fim altfel! Suntem plafonaţi. Mulţumiţi şi plini de noi.

Aşa se întâmplă în momentul de faţă în ceea ce se cheamă opoziţie. Vorbim de PNL. Nu le convine liberalilor cum conduc PSD-iştii ţara. Au scos chiar şi o carte neagră a guvernării!Best seller în partid! Citesc, dar nu au alte soluţii. Nici măcar discurs pregnant, mobilizator! Aşteaptă, aşa cum s-a mai aşteptat şi în 1996, când Convenţia Demoratică a luat puterea, să se agite ţara, să se producă schimbarea politică prin cutremurul generat de popor, de nemulţumire. Atunci nu conta cine este pus pe liste, bun, rău, deştept, prost. Trebuia produsă schimbarea! Ulterior, am fost dezamăgiţi. Şi parcă se repetă scenariul!

Vedem în frontul PNL indvizi cu organismul politic anemic, prins sub stratul gros de grăsime al interesului şi parvenitismului. Nu fac nimic. Doar valuri! Aşa, să se ude la picioare. Unde sunt specialiştii lor? Cade mâine alianţa PSD-ALDE, ce punem în schimb? De pildă, în Dâmboviţa, care sunt cei care vor lua locul şefilor de prin deconcentrate şi alte instituţii numiţi de PSD? Nu prea am văzut puzderie de specialişti prin acest partid. Nu se înghesuie la cuvânt. Să iasă în faţă şi să spună, cum e moda, cu subiect şi predicat, uite ce ar trebui făcut, cum văd eu lucrurile în instituţia x, y şi z.

Tac. Aşteaptă minunea. Să vină schimbarea de la Dumnezeu! Să se producă o gafă colosală. Să explodeze mămăliga românească, iar ei, simplu, să ocupe locul rămas liber. Cam asta este politica românească. Lupta de idei, proiecte, lipseşte cu desăvârşire.

Mergem la diferite ceremonii, cu coroane sau fără. Ne reculegem lângă statuile înaintaşilor. Ne punem pălările pe cap, mari şi parcă mai multe, eventual insigne şi alte brizbrizuri tricolore pe reverul paltonului Vuitton, ne înşirăm la o anumită distanţă să părem mulţi şi gata! Asta este totul. Iz amar de opoziţie!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*