Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » FIX LA ŢINTĂ » Izolaţie termică groasă de 20 centimetri

Izolaţie termică groasă de 20 centimetri 

Foto: spatiulconstruit.ro

Într-o localitate din Dâmboviţa se lucrează la reabilitarea unei şcoli pe fonduri europene. Oamenii din sat s-au mirat când au văzut că izolaţia termică a pereţilor are o grosime de peste 20 de centimetri, fapt nemaiîntâlnit! Unii au spus că ori vine peste noi vreun frig arctic, ori s-a vrut să se pape banii. Ambele variante sunt valabile. Revenim cu un material amplu. Asemenea superlativ nu poate fi trecut cu vederea!

Răspuns la Izolaţie termică groasă de 20 centimetri

  1. Max

    Izolatia termica cu polistiren expandat de 20 cm, bine aplicata (cu drisca/pieptenele, nu 5 „mamaligi” in colturi si mijloc!), eventual impreuna cu un geam termopan tripan (cu 3 geamuri, nu 2!) asigura un confort termic si o economie importanta atat la incalzirea cladirilor (iarna), cat si la racirea lor (vara, avident!). Cine este interesat, poate cauta pe net principiile de construire a „caselor pasive” si va afla ce grosime are termoizolatia adecvata!
    Autorul acestui pseudo-articol nici nu s-a documentat, singura lui sursa fiind „oamenii din sat”, cei „mirati”! sau, mai plauzibil, nu a primit si el o ciorba, ceva, de la constructor/directorul scolii/primarul localitatii. E foame de bani, baieti!!!

     

Adaugă un Comentariu

*