Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Logoreii de serviciu

Logoreii de serviciu 

Nu v-aţi săturat de emisiunile TV unde apar tot soiul de păsăroi care îşi dau cu părerea pe absolut toate problemele existente şi inexistente?

Eu, unul, da. Doamna Tatoiu deja mă lasă interzis. Îmi provoacă alergie când o văd atotştiutoare. Pricepută de la politică până la cultura usturoiului şi creşterea viermilor de mătase.

Te ia durerea de cap când o vezi cu câtă pricepere muierească încearcă să apuce taurul de coarnele pe care nu le mai are demult şi se lasă târâtă, himeric, într-o arenă unde, până la final, nu se întâmplă nimic.

mai văd de câţiva ani strâns uniţi în faţa camerelor de luat vederi aceeaşi politruci. Fie de la Putere, fie din Opoziţie! Aduşi probabil pe bază de selecţie de partid. Vorbăreţii, cei cu şoriciul gros, cei răi de gură şi buni la tăvăleală. Demnitari care au capacitatea să vorbească mult şi să nu spună nimic.

Vorbăria a devenit în România un nou mod de viaţă, iar la TV parcă îmbracă şi unele forme patologice. Stau comentatorii cocoţaţi în vârful ruinelor şi glăsuiesc despre toate cele. Noi ne hilizim ca proştii, mai mult ca să treacă timpul. Şi asta se întâmplă de ani de zile. În viaţa noastră, nicio schimbare. Doar logoreii de serviciu parcă s-au mai împlinit. Misia a început să le placă. Un fel de zei peste un tărâm unde aproape nu mai există nimic.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*