Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » LUPTE: Maria Cioclea a devenit regina Europei la Stockholm

LUPTE: Maria Cioclea a devenit regina Europei la Stockholm 

maria cioclea medaliata cu aur

Sportiva de la CSŞ Târgovişte, antrenată de Cornel Cornea, a cucerit medalia de aur la Campionatul European de lupte pentru cadeţi. Micuţa sportivă dâmboviţeană şi-a adjudecat titlul continental la categoria 40 de kilograme, după ce a învins-o în finală pe Roxana Tif, sportivă legitimată la CSŞ Lugoj, cu 4-0. Disputa dintre cele două românce a fost una dintre cele mai spectaculoase ale turneului. Cornel Cornea a fost unul dintre cei mai fericiţi antrenori din lume după ce eleva sa a urcat pe prima treaptă a podiumului.

„Într-adevăr, Maria a atins o performanţă remarcabilă. Este un copil minunat, care are rezultatele mari în sânge. După cum a luptat, a meritat din plin să devină campioană europeană. Această sportivă merită felicitările tuturor!”, ne-a declarat cel care a descoperit-o pe noua regină a Europei la cadeţi.

Până la meciul din finală, Cioclea a câştigat toate jocurile numai cu scorul de 10-0. În semifinale, succesul luptătoarei de la CSŞ a venit în faţa letonei Jekaterina Jermalonoka, iar în sferturi împotriva germancei Celine Meher. În primul tur al competiţiei, dâmboviţeanca a răpus-o pe ucrainianca Edita Chemerdovska.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*