Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 9, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MARŞ: Tinerii târgovişteni au îngenuncheat în faţa Arhiepiscopiei şi au spus „Tatăl Nostru”

MARŞ: Tinerii târgovişteni au îngenuncheat în faţa Arhiepiscopiei şi au spus „Tatăl Nostru” 

mars colectiv targoviste 4

Marşul adolescenţilor târgovişteni din seara aceasta a fost mai curat, neperimat de influenţe politice, de agenţi infiltraţi care să deturneze sensul general al protestului declanşat la scară naţională.

Au apărut la început, în Piaţa Tricolorului, în zona monumentului, câteva meşe scrise cu grafitti ce purtau mesaje împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Adrian Ţuţuianu. O perioadă, au fost purtate pe străzile oraşului, ulterior fiind abandonate.

Participanţii, ca şi în serile trecute, aveau vârste între 14 – 20 ani. Aduşi la miting de un entuziasm al vârstei, de simbolul revoltei care a devenit „Colectiv”, clubul bucureştean unde au murit 32 de tineri.

CITEŞTE ŞI: Tinerii târgovişteni mărşăluiesc pe străzile oraşului împotriva sistemului politic

S-a scandat, ca de obicei, împotriva clasei politice, maşinal, ca o poezie a momentului, ca refrenul unei melodii gustate într-un mare spectacol. Nu au existat incidente de niciun fel. Poliţia şi Jandarmeria au acţionat profesionist, cu tact.

mars colectiv targoviste 1

În faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă, manifestanţii s-au oprit şi au păstrat un moment de reculegere în memoria celor dispăruţi în tragedia din Capitală.

Marşul a continuat spre micro 3 şi 4. Din zona Doi Brazi tinerii şi-au propus să meargă la sediul Arhiepiscopiei. Ajunşi în faţa instituţiei bisericeşti, cei 500 de protestatari au îngenuncheat şi au rostit rugăciunea Tatăl Nostru. Apoi, rapid, ca un vulcan, au trecut la altă stare, scandând lozinci împotriva slujitorilor bisericii.

Următoarea oprire, în centrul vechi al Târgoviştei unde au intonat imnul naţional. Le-au cerut celor din barurile din zonă să oprească muzica în clipele în care au vrut să păstreze un nou moment de reculegere.

Valul de tineri s-a îndreptat apoi spre locul de unde pornise în urmă cu două ore: Piaţa Tricolorului. Aici s-a spart, adolescenţii pornind în grupuri mici spre casă, mulţumiţi că şi-au îndeplinit misiunea de interconectare protestatară cu ţara.

mars colectiv targoviste mars colectiv targoviste 2 mars colectiv targoviste 3 mars colectiv targoviste 5 mars colectiv targoviste 6

Adaugă un Comentariu

*