Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 20, 2021
Sunteți Aici Home » FELICITĂRI » MĂSURĂ: A fost înfiinţat un centru european de combatere a traficului cu migranţi

MĂSURĂ: A fost înfiinţat un centru european de combatere a traficului cu migranţi 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: st.ilfattoquotidiano.it)

Comisia Europeană şi Europol au creat un centru de combatere a traficului cu migranţi, după modelul unor iniţiative similare, precum Centrul european de combatere a criminalității informatice (EC3) și Centrul european de luptă împotriva terorismului (ECTC). Noul centru şi-a deschis porţile pe 22 februarie 2016 şi îşi propune să sprijine statele membre în lupta lor cu rețelele criminale – informează Europe Direct Târgovişte.

„Lupta împotriva traficului cu migranți reprezintă o prioritate a Uniunii Europene în abordarea crizei refugiaților. Pentru intensificarea și coordonarea eforturilor tuturor statelor membre, Comisia Europeană a anunțat crearea unui centru european de combatere a traficului cu migranți, împreună cu Europol, în Agenda europeană pentru migrație. Lansarea acestui centru va consolida cooperarea dintre statele membre, organizațiile internaționale, părțile interesate din fiecare țară și agențiile europene, cu responsabilități în combaterea traficului cu migranți”, a declarat Dimitris Avramopoulos – comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie.

Centrul european de combatere a traficului cu migranți a fost creat ca răspuns adecvat și coordonat al Uniunii Europene la creșterea exponențială a fluxului de migrație, implicarea criminalității organizate pe scară largă în acest fenomen și numărului crescut de cereri de sprijin operațional din partea statelor membre UE. El va ajuta la punerea în practică a Planului de acțiune UE de combatere a traficului cu migranți, din mai 2015. Comisia Europeană urmează să prezinte, până la finalul anului 2016, propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ.

Adaugă un Comentariu

*