Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 20, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » MĂSURĂ: Românii ar putea fi obligaţi să-şi schimbe contoarele de curent electric

MĂSURĂ: Românii ar putea fi obligaţi să-şi schimbe contoarele de curent electric 

curent electric

Populatia si firmele din Romania ar putea fi obligate sa-si inlocuiasca toate contoarele care masoara consumul de curent electric cu unele noi, inteligente, se arata in Planul National de Actiune pentru Eficienta Energetica, lansat recent in dezbatere publica de Departamentul pentru Energie, anunta Money.ro. Masura se va implementa, pentru majoritatea populatiei, in urmatorii sase ani.

Conform cifrelor prezentate in Planul National de Actiune pentru Eficienta Energetica, in 2012, doar 1% dintre consumatorii alimentati cu energie electrica aveau contoare inteligente. Documentul citat prevede ca, in anul 2014, vor fi implementate proiecte pilot, atat la orase, cat si la sate, pentru a fi decise conditiile finale de instalare a noilor contoare.

Urmatorul pas va fi ca Agentia Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa aprobe, pana la sfarsitul anului viitor, calendarul national de implementare a sistemelor de masurare inteligenta, care va contine datele calendaristice ale etapelor de implementare si planul national de implementare a sistemelor de masurare inteligenta care sa cuprinda lucrarile de investitii, valoarea acestora, sursele de finantare, precum si masuri de informare a clientilor finali.

Sursa: www.avocatnet.ro

Răspuns la MĂSURĂ: Românii ar putea fi obligaţi să-şi schimbe contoarele de curent electric

  1. tass

    si care este problema?o fac distribuitorii de e.l. pe banii lor.dar sa faca ca la gdf adica cu autocitire.sa investeasca si sa ne puna contorul in afara apartamentului.

     

Adaugă un Comentariu

*