Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Mi-e dor de fapte, nu de vorbe!

Mi-e dor de fapte, nu de vorbe! 

ion obagilaPe măsură ce ne apropiem de 2016, lupta politică devine tot mai aprigă. Staţi să-şi nominalizeze toate partidele candidaţii şi să vedeţi concert mai la primăvară! Deocamdată, se fac vocalize. Se acordează viorile, chitarele, ţambalele şi pianele pentru şuete fine. Unii lideri, prin supuşi, aruncă petarde gen – cerem anchetarea…, solicităm organelor abilitate…, apelăm la factorii de decizie… şi câte alte pufuri din astea roz pe care le includem la politicianism ieftin.

Se afişează unii şefi de partid, cu corifei cu tot, în buza opiniei publice cu lozinci, poveşti şi povestiri care, încă mai cred ei, ar avea rolul de a manipula, de a face foc fără lemne, de a aprinde patimi fără esenţa adevărului. Un soi de potlogării, teatru ieftin, diversiuni puerile.

Aştept ziua în care vor apărea dovezile clare, solide, cutremurătoare, care să spulbere imagini publice, mituri, să devalizeze partide. Ele există, dar nu are cine să le găsească şi cred că din comoditate sau dezinteres nu vor mai fi afişate. Este mai simplu să tăiem frunză la câini, să consumăm crudităţi de pe şanţuri, să ameninţăm, să măcănim continuu, doar-doar vom provoca sila, starea de vomă, greaţa electoratului.

Politicienii noştri, care se produc prin conferinţe de presă punând pe tapet banalităţi pe post de informaţii, supoziţii, pe rol de adevăruri, lichid de gargară în loc de băutură fină, au pierdut simţul raţionalului, parcă fug de realitate, se mint singuri. Nu mai ştiu cum se face politică, nu au ştiut niciodată, nu mai vor sau sunt sfătuiţi prost.

Poporul, bietul electorat, nu mai primeşte nimic constructiv, nu află nimic despre ceea ce intenţionează politicianul, cine este, ce a realizat şi ce va realiza. Românul este bombardat cu intrigă jegoasă, cu bombiţe şi refulări, evident, plătite. Vedem cum se pierde rostul politicianului în taverna scandalului fără de sfârşit. Logica actuală se bazează pe cine dărâmă mai mult, nu pe cine construieşte mai mult. Politica a devenit un magazin de vândut produse slabe calitativ, dar întreţinute cu un marketing performant.

Am spus-o şi o repet, în faţa cetăţenilor, câştigător va fi cel care oferă soluţii, care se confundă cu poporul, simte şi gândeşte o dată cu el, se oferă dezinteresat serviciului public, sprijină, ajută, promovează valori, adoră simplitatea mesajului. Câştigător va fi politicianul care gândeşte mai mult decât vorbeşte, iar cuvintele sale prind viaţă, animă speranţele şi încrederea.

Adaugă un Comentariu

*