Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MICROBUZE ŞCOLARE FĂRĂ ŞOFERI, fiindcă posturile din administraţie sunt încă blocate

MICROBUZE ŞCOLARE FĂRĂ ŞOFERI, fiindcă posturile din administraţie sunt încă blocate 

microbuze-2 k

Președintele Asociației Comunelor din România, primarul comunei Vulcana Băi – Emil Drăghici, este nemulțumit de faptul că Guvernul dorește să achiziționeze 600 de noi microbuze școlare a căror valoare se apropie de 17 milioane de euro.

Drăghici afirmă că primăriile unde vor ajunge microbuzele școlare nu vor putea angaja șoferi care să le conducă.

Acest fapt se datorează blocării posturilor din administrație. Teoretic, acestea au fost deblocate, dar, faptic, nu s-a produs nicio schimbare.

Procedura de angajare a unui simplu șofer este destul de anevoioasă, spune Drăghici. Trebuie să aștepți luni de zile și nici atunci nu știi dacă se rezolvă ceva.

Răspuns la MICROBUZE ŞCOLARE FĂRĂ ŞOFERI, fiindcă posturile din administraţie sunt încă blocate

 1. Pirtea M

  Microbuzele şcolare achiziţionate prin licitaţie nu sunt bune de nimic la noi în România!
  1. Au roţile prea mici şi nu sunt potrivite pe drumurile de ţară şi pe cele din afara satelor unde se preconizează că vor circula. Acest tip de maşini sunt potrivite numai în oraşe şi pe drumuri perfecte.
  2. Pragurile sunt prea joase şi se vor lovi de asfalt la fiecare gropiţă sau groapă mai consistentă şi având în vedere starea drumurilor din ţară se vor face praf foarte repede.
  3. La un strat de zăpadă de 10 cm pe drumuri aceste maşini nu vor mai putea circula şi se vor împotmoli sau vor patina periclitând viaţa copiilor.
  4. Toate microbuzele şcolare trebuiesc adaptate regiunilor unde vor circula, deoarece iarna sar putea să nu poată urca anumite pante cu un anumit unghi, alunecoase, acoperite de gheaţă sau polei şi vor deveni inutile, bani aruncaţi în vânt.
  5. Credem că în legătură cu modul şi unde vor circula trebuie cerută părerea poliţiştilor de la circulaţie care cunosc foarte bine aceste probleme din localităţi.
  6. Înainte de a face comanda definitivă pentru un număr atât de mare, aceste tipuri de maşini trebuiesc încercate cu curse de probă pe rutele respective.
  Achiziţia aceasta făcându-se din banii cetăţenilor, trebuie investiţi cu maxim de folos pentru cetăţeni, respectiv pentru sistemul de învăţământ.
  Cu respect Pirtea Maria.

   

Adaugă un Comentariu

*