Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 18, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Mitingul, ca o umilinţă…

Mitingul, ca o umilinţă… 

ion obagilaTovarăşul Dragnea, în loc să pună de o înţelegere cu fratele său vitreg numit ROBOR, să negocieze un pic cursul leu-euro, să mai ţină de zerourile de la preţurile la benzină, să bată găina să facă ouă mai ieftine, să mai lase deoparte gloata bugetară şi să se mai gândească şi la boborul care nu a primit niciodată vreo lescaie din visteria statului, vrea să organizeze o suită de super-mitinguri. Lungă fraza, dar nu aveam încotro. O asemenea grozăvie pseudo-politică nu putea fi acordată în câteva cuvinte. Prostia complică lucrurile!

Mi se pare un nonsens, un anus contra naturii ca tu, partid aflat la putere, cu toate frâiele în mâini, de la Parlament, la Guvern, primării şi deconcentrate, să protestezi împotriva unui aşa-zis stat paralel?! Bă, voi sunteţi sănătoşi? Cum puteţi lansa în spaţiul public asemenea aberaţii? Cine v-a sfătuit, domnule Dragnea? Este cumva vorba de o nouă formă de diversiune şi noi încă nu am decodificat-o?

Sincer, rostul unui partid care a câştigat alegerile cu un scor istoric ar fi acela de a guverna, de a face legi bune, drepte, corecte pentru toţi românii. Rostul vostru ar fi acela de a ne proteja de abuzuri, de a ne feri de noua aristocraţie adăpată din banul public, aflată în formare, de a pune la punct sistemul de care vă temeţi şi nu este deloc paralel. Este şi atât! Există, fiindcă a fost tolerat şi folosit la nevoie!

Am auzit că prin comisia de modificare a legilor justiţiei nu este nicio brânză. E ca înainte. Doar coafura s-a schimbat! Cade într-o parte! Diferenţe de nuanţă! Nu înţelegeţi că mitingurile pe care le puneţi la cale vă bagă în derizoriu, vă face harcea-parcea prestanţa, autoritatea… Cum să iasă împăratul în stradă şi să protesteze împotriva la ceva nedefinit care poate fi deratizat, dacă vreţi, prin lege! Nodul poate fi tăiat cu sabia. Dacă are cine!

La ce vă ajută protestul? Dacă consideraţi că vă şade mai bine în opoziţie, ieşiţi de la guvernare şi ţineţi-o tot în mitinguri! Pe mine unul nu mă interesează câţi aplaudaci reuşiţi să scoateţi în stradă, ci forţa voastră de a guverna, înţelepciunea, abnegaţia de a îndrepta lucrurile în ţară!

Ion Obăgilă

2 Răspunsuri la Mitingul, ca o umilinţă…

  1. dezgustatul

    Un titlu extrem de politicos pentru o dovada de caraghioslac balcano-carpatic : SUNT la putere, dar PROTESTEZ impotriva… puterii asa-zis „paralele” ! Cum adica ? Opozitia nu are dreptul sa se exprime ? Nici oamenii „de rand”, adica cei care nu s-au lasat convinsi prin galeti ori sepci inscriptionate de catre unii ori altii, n-ar avea dreptul sa isi spuna deschis parerea ? Cine vorbeste cu emfaza despre pretinsa „crestere economica” nu a mai fost la cumparaturi : totul se scumpeste pe zi ce trece. Sper sa nu aiba cumva si ideea de a institui o taxa pentru sustinerea mitingurilor… Nu de alta, dar atunci chiar si eu voi iesi in strada !

     

Adaugă un Comentariu

*