Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Nepăsarea statului, taxată de românul de rând

Nepăsarea statului, taxată de românul de rând 

ion obagilaEra de aşteptat să cadă Guvernul Ponta, ba chiar şi primarul Piedone şi lista ar putea continua. Greşelile se plătesc. Şi cele din trecut, şi cele actuale!

Criza generată de tragedia produsă în Clubul Colectiv nu a fost gestionată aşa cum trebuie de putere. Politicienii, în toată această perioadă, s-au ascuns şi bine au făcut, dar nu au lăsat nimic în loc, nici un comunicator, nici un element care să arate ţării că sunt alături de oameni. Au îmbuibat aparatul de stat cu tot soiul de creşteri salariale, prime etc. Acum s-a dovedit că a fost ineficient, aproape mortal.

Guvernanţii şi-au inventariat prea târziu gafele, lacunele legii, sistemul pe care l-au creat şi gestionat. Strada a erupt, a dovedit că este o forţă. Nepăsarea, birocraţia dusă la exces, nepotismele, carierismul de cumetrie, aroganţa, dispreţul au fost taxate.

Mă aşteptam ca PSD şi coaliţia să-şi schimbe atitudinea după jaful PDL din perioada 2008 – 2012, să schimbe sistemul, să renunţe la promovări pe bază de fini, nepoţi, prieteni, tovarăşi, interese. Nu s-a întâmplat aşa. Exemplele sunt multiple. De la vârf până jos, în ultima primărie de comună.

Oamenii s-au săturat să vadă în funcţiile de demnitate publică tipi recomandaţi doar de simpatii şi mofturi. Au preferat politrucii noştri să înfigă în posturi călduţe indivizi care, în loc să le promoveze corect imaginea, să-i sfătuiască obiectiv despre ceea ce trebuie făcut, să stea doar cu limba scoasă, pregătiţi să lingă şi să accepte orice zice şeful.

Vrem politicieni dedicaţi ţării, nu aristocraţi de limuzină! Căderea Guvernului Ponta este un semnal dur dat clasei politice care s-a rupt, prin oamenii săi, de realitate, de viaţa omului de rând. Politicienii sunt acum victimele aparatului funcţionăresc pe care l-au protejat şi hrănit aproape degeaba. Sunt sacrificaţi pe altarul nepăsării statului!

Răspuns la Nepăsarea statului, taxată de românul de rând

 1. moshu49

  numai că dispreţul continuă…
  sub presiunea stăzii cei trei, Ponta, Oprea, Piedone au cedat, bun!
  dar să vezi acum că jocurile politice, guvernarea interimară, le face un puşcăriaş, cu suspendare pînă la 23 nov, nu este tot dispreţ la bobor?
  rămîne ca Patapievici… :(

   

Adaugă un Comentariu

*