Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » O NOUĂ TAXĂ ABERANTĂ! Guvernul Ponta lovește dur mediul online

O NOUĂ TAXĂ ABERANTĂ! Guvernul Ponta lovește dur mediul online 

taxa-domeniu-web

Guvernul Ponta dă o lovitură dură mediului online din România, introducând taxa pe web. Toți proprietarii de site-uri cu terminația «.ro», vor fi nevoiți să plătească anual taxe și impozite, în caz contrar, rămân fără domeniile web.

”Taxa anuală de înregistrare şi reînnoire al unui nume de domeniu «.ro» se stabileşte, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională. Data de la care se va percepe această taxă pentru numele de domenii nou înregistrate este data publicării în Monitorul Oficial a ordinului.

Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni”, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern privind înregistrarea domeniilor “.ro”, publicat de Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Numai că măsura retroactivității prevăzută de actul normativ ce urmează a fi adoptat este profund neconstituțional. Cei care deja și-au cumpărat un domeniu pe .ro au fost informați de ROTLD că îl dețin pe viață. Acum, această nouă reglementare vine și le spune că defapt un bun deja cumpărat pe viață îl pot pierde dacă nu plătesc taxe de reînoire anuale. Este ca și cum te duci la un dealer auto, îți cumperi o mașină și te trezești peste un an că dacă vrei să mai deții mașina trebuie să plătești în continuare o taxă pentru a avea dreptul să o folosești.

Potrivit datelor de pe site-ul rotld.ro, care furnizează înregistrarea domeniilor web pe România, costul pentru un domeniu “.ro” este 51,26 dolari, plus TVA.

După ce actul normativ va intra în vigoare, cei care vor să își cumpere un domeniu pe .ro o vor putea face pe o perioadă de minim un an de zile și maxim doi ani. După care va trebui să reînoiești valabilitatea acestuia. Această schimbare este una aberantă în condițiile în care cei care deja și-au cumpărat un astfel de domeniu web l-au cumpărat pe viață.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*