Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PARTENERIAT: Vicepreşedinta CJ Dâmboviţa, vizită de lucru în Provincia Castellón din Spania!

PARTENERIAT: Vicepreşedinta CJ Dâmboviţa, vizită de lucru în Provincia Castellón din Spania! 

claudia gilia castellon 2

Vicepreşedinta Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Claudia Gilia a efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, o vizită de lucru în Provincia Castellón din Spania, la invitaţia Institutului Hispano Rumano. În data de 1 septembrie, Claudia Gilia s-a întâlnit cu Andres Martinez – vicepreşedintele Consiliului Provincial şi primar al oraşului Peniscola şi cu Salvador Aguilella – consilierul pe probleme economice. Cu acest prilej, au fost analizate posibilitățile de a dezvolta relații de colaborare în domenii ce privesc administrația publică locală: infrastructură, comerț, turism, agricultură, cultură și educație. Vicepreședintele Andres Martinez a pus la dispoziția părții române strategia de dezvoltare în domeniul turismului a Provinciei Castellón.

claudia gilia castellon 3

A urmat o deplasare la Consulatul României din Castellón, unde au fost abordate în cadrul discuţiilor aspecte ce țin de serviciile consulare oferite românilor care se află în Castellón, problemele pe care le întâmpină aceștia, și, totodată, au fost formulate o serie de măsuri ce ar trebui luate pentru sprijinirea concretă a comunității românești.

Pe 2 septembrie 2017, vicepreşedinta CJ Dâmboviţa a participat, alături de secretarul de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni – Ovidiu Iane şi cei doi consuli – Gheorghe Florea și Roxana Petruța Filip, la întâlnirea cu mediul asociativ din comunitatea valenciană, în cadrul căreia au fost prezentate rolul și atribuțiile ministerului și punctele de vedere ale asociațiilor românilor din afara graniţelor cu privire la situația conaţionalilor aflaţi în Provincia Castellón. Concluziile dezbaterii de la sediul Consulatului au readus în atenție necesitatea ideii de unitate, înțelegere și colaborare la nivelul întregii comunități de români.

claudia gilia castellon 1

Vizita vicepreşedintei Claudia Gilia a continuat la Centrul Cultural Bohemia, unde Institutul Hispano Rumano a organizat evenimentul „Limba română este patria mea”, dedicat Zilei Limbii Române, care se sărbătoreşte, începând cu anul 2013, în data de 31 august.

Adaugă un Comentariu

*