Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PATRU BĂRBAŢI AU ATACAT CU MOTOFERĂSTRAIELE VALEA CU NUCI! Jandarmii i-au prins, iar acum dau cu subsemnatul pentru furt de arbori

PATRU BĂRBAŢI AU ATACAT CU MOTOFERĂSTRAIELE VALEA CU NUCI! Jandarmii i-au prins, iar acum dau cu subsemnatul pentru furt de arbori 

furt lemne

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, care acţiona pe linia prevenirii şi combaterii furtului de material lemnos pe raza localităţii Valea Mare, a depistat în punctul “Bobeni” patru persoane, în timp ce se deplasau în zona împădurită cu atelaje hipo şi care au recunoscut în faţa jandarmilor şi a lucrătorului silvic că au tăiat cu ajutorul a 2 motoferăstraie şi un topor, mai mulţi arbori.

În urma verificărilor efectuate de personalul jandarmeriei, s-a stabilit că Laurenţiu D. în vârstă de 21 ani, Boris K. în vârstă de 23 ani, Adrian S. în vârstă de 24 ani şi Ion N. în vârstă de 33 ani au tăiat din zona împădurită de pe raza localităţii Valea Mare, punctul “Valea cu Nuci”, 13 arbori (specia stejar), pe care i-au dimensionat în lungimi mai mici, o parte dintre cioate acoperindu-le cu pământ şi frunze.

Jandarmii au întocmit persoanelor în cauză actele de constatare, acestea fiind susceptibile de comiterea infracţiunii de “tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional”, actele fiind înaintate instituţiei abilitate pentru continuarea cercetărilor. Totodată, organele silvice urmează să efectueze inventarierea materialului lemnos şi să stabilească valoarea prejudiciului.

Sursa: IJJ Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*