Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Pedofil îmbrăcat în haina statului, ce oroare!

Pedofil îmbrăcat în haina statului, ce oroare! 

ion obagilaTe ia ameţeala. Mai că îţi vine să vomezi. Poliţist în blană de pedofil. Te ia cu sfârşeală de la burtă. Un om al legii cu probleme psihice clare ne pândeşte copiii pe străzi, prin lifturi, prin parcuri, pentru a-i molesta sexual.Oribil! Este clar că există ceva putred şi în acest sistem. Ceva dă în gol! Casta poliţiştilor, întodeauna considerată a pluti măcar 10 centimetri deasupa pământului şi cu vizibile aroganţe socio-profesionale, a făcut fâs în aceste zile.

Asemenea situaţii le întâlneşti, de obicei, în cinematografia americană. Scenarişii de la Hollywood brodează, în sistem intensiv, cu astfel de intrigi şi personaje.Te scârbeşti când vezi, chiar şi în film, de ce sunt în stare cei plătiţi din banul public, la ce oribilităţi participă, dar zici că este vorba doar de imaginaţie, de movie şi treci cu vederea. Te faci că uiţi.

Iată că, la noi, s-a întâmplat la liber. Nu este ficţiune şi nici vis horror. Pedofilul poliţist a făcut cel mai mare rău sistemului căruia îi aparţine. Ne-a pângărit încrederea în haina statului! A coborât asupra Poliţiei Române o umbră de îndoială nemeritată. Sunt mulţi profesionişti de valoare, integri moral şi dăruiţi muncii lor şi comunităţii. Dar, şefii, de la cei care sunt sus şi dirijează treburile ministerului şi până la cei de mai jos, cred că la ei în bătătură toţi sunt sfinţi, tablouri perfecte, eroi desăvârşiţi, fără picuri de îndoială.

Uite că s-au înşelat. Dacă testele alea psihologice, logice, psihiatrice se executau mai des şi cu seriozitate, poate că mai era o şansă. Nu s-ar fi întâmplat necazul de astăzi. Aşa, au văzut şi prea iubiţii chestori şi comisari şefi că şi ei şi subalternii lor sunt tot oameni şi că, oricând, se poate produce un scurtcircuit în creierul omului în uniformă, ireversibil şi riscant pentru societate.

Numai că, mulţi dintre cei de pe la interne sunt atât de infatuaţi, de orgolioşi, de plini de ei, încât nici nu concep anomaliile. Uite că acum s-a produs necazul şi treaba este destul de serioasă.

Nu cred că ne-am mai confruntat vreodată cu o astfel de situaţie de criză de imagine în Poliţia Română. Sunt curios cum va acţiona sistemul pentru a depăşi această problemă. Până acum e bulversare şi multă mirare. Revoluţia de la interne, promisă de ministrul Carmen Dan, se mai amână!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*